Tenis

Související články:

Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

Tenisoví fanoušci zase uvidí Strýcovou v akci. Je zatím otázkou, na jakých turnajích

Přestože před téměř dvěma lety oznámila konec své hráčské kariéry, především kvůli mateřství, nyní to s velkou pravděpodobností vypadá na její velký návrat. Řeč je o české tenistce Barboře Strýcové, která se i kvůli blížícímu se porodu nemohla patřičně rozloučit se svými příznivci. Tentokrát tedy bude během krátkodobého návratu na kurty příležitost.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.
Karolína Plíšková skončila na Australian Open už ve čtvrtfinále.

Sedmá grandslamová trofej pro Krejčíkovou a Siniakovou. Jak v Melbourne dopadli další Češi?

První grandslamový turnaj letošní sezóny Australian Open je u konce, své finále má za sebou i turnaj ženské čtyřhry. Toho se zúčastnil i český pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková, kterému se povedla obhajoba melbournského titulu z loňského roku, když nyní ve finále pokořil japonský pár Šúko Aojamaová, Ena Šibaharová 6:4 a 6:3. Znamená to tak tedy, že už 24 duelů v řadě nenašly české tenistky své přemožitelky. Připomeneme si i cestu dalších Čechů v rámci singlu tohoto grandslamového turnaje.
Tenis, ilustrační fotografie.

Úspěchy českých tenistů v Melbourne. Do prvního osmifinále v kariéře postoupili Lehečka s Fruhvirtovou

Během právě probíhajícího letošního ročníku tenisového Australian Open se daří mimo jiné i českým tenistům. Do svých prvních grandslamových osmifinále se totiž v Melbourne podařilo postoupit v těchto dnech Jiřímu Lehečkovi, který dokázal porazit turnajovou dvanáctku Camerona Norrieho po pětisetovém zápase 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 a 6:4, i teprve sedmnáctileté Lindě Fruhvirtové, která si pro změnu poradila se svou krajankou Markétou Vondroušovou 7:5, 2:6 a 6:3. Dařilo se i dalším českým tenistkám, v turnaji nadále pokračují Barbora Krejčíková s Karolínou Plíškovou.
Rafael Nadal

Nadal vypadl již ve 2. kole Australian Open kvůli zranění kyčle. Mimo hru může být až 8 týdnů

Pro mnohé tenisové fanoušky bylo překvapením, že držitel 22 grandslamových titulů Španěl Rafael Nadal vypadl v rámci úvodního grandslamu sezóny Australian Open už ve 2. kole, kde prohrál s Američanem Mackenziem McDonaldem 4:6, 4:6 a 5:7. Prohrál především proto, že duel dohrával se zraněnou kyčlí, kvůli které tak bude na kurtech chybět následujících šest až osm týdnů.
Novak Djoković

Djokovič se možná nezúčastní Australian Open. Domácí hvězda Kyrgios hrát nebude

V pondělí začal v australském Melbourne 111. ročník tenisového Australian Open a především domácí fanoušci museli přijmout obrovskou ránu v podobě neúčasti jejich největší hvězdy, tedy Nicka Kyrgiose. Ten se nakonec úvodního grandslamového turnaje nezúčastní kvůli zranění kolena, konkrétně se jedná o natržený meniskus. Čeká ho tak proto operace. A otazník pak visí i nad účastí bývalé světové jedničky Novaka Djokoviče. 
Linda Nosková

První finále v kariéře, pak krach v kvalifikaci Australian Open. Turnaje pro Noskovou jako den a noc

Dosavadní největší životní úspěch zaznamenala v sobotu v australském Adelaide teprve osmnáctiletá česká tenistka Linda Nosková. Podařilo se jí totiž v sobotu v semifinále tamního turnaje WTA porazit světovou dvojku Tunisanku Uns Džábirovou 6:3, 1:6 a 6:3 a zahrála si tak v neděli své první finále na okruhu WTA. V něm se utkala s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, které podlehla. Následně pak ale na svůj životní turnaj nenavázala v kvalifikaci na Australian Open, když hned v jejím úvodu prohrála s Kanaďankou Katherine Sebovovou 4:6, 6:3 a 4:6.
Martina Navratilova

Martina Navrátilová opět svádí nejtěžší boj. Tenisové legendě nalezli dva druhy rakoviny

Česko-americká tenisová legenda Martina Navrátilová bude v nejbližších týdnech a měsících mít nepříjemné starosti. Lékaři jí totiž diagnostikovali rakovinu prsu, kterou už jednou dokázala porazit, ovšem kromě toho se nově ještě potýká s rakovinou hrtanu. Šestašedesátiletá Navrátilová, jež během své kariéry získala celkem 59 grandslamových titulů, už fanoušky ubezpečila, že hodlá bojovat.
Novak Djoković

Djokovič tentokrát bude hrát na Australian Open. Dostal víza

Novak Djokovič potvrdil úterní informace médií, že dostal australská víza a bude moci startovat na lednovém Australian Open. Letos byl hvězdný srbský tenista krátce před startem úvodního grandslamu sezony ze země vyhoštěn kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.
Novak Djoković

Djokovič dostane víza a bude moci startovat na Australian Open

Rekordman Australian Open Novak Djokovič dostane podle médií navzdory tříletému zákazu vstupu do země australská víza. V lednu tak bude moci srbský tenista na úvodním grandslamu sezony usilovat o jubilejní desátý titul. Informovaly o tom web listu Guardian či televizní stanice ABC.
Tenis, ilustrační fotografie.

České tenistky postoupily ze skupiny smrti. Po Polkách porazily i Američanky

V těchto dnech se v Glasgow koná finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové, nástupce Fed Cupu, jehož součástí jsou i svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály. Jeho výběr tentokrát tvoří čtveřice reprezentantek Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková. Vzhledem k náročnosti dosavadního tenisového programu se turnaje neúčastní Barbora Krejčíková. Ovšem bez ní se po čtvrtku a pátku podařilo Češkám postoupit z těžké skupiny poté, co dokázaly porazit Polky a Američanky. Nyní se chystají na semifinále se Švýcarskem.
Roger Federer

Ještě Laver Cup. Legendárního Rogera Federera čeká poslední turnaj v kariéře

Švýcarská tenisová legenda Roger Federer se ve svých 41 letech rozhodla ukončit svou dlouholetou kariéru a to poté, co ještě příští týden nastoupí v rámci Laver Cupu, jenž se koná letos v Londýně. Držitel mimo jiného i dvaceti grandslamů a olympijského zlata ze čtyřhry se tak rozhodl poté, co se naposledy představil loni na Wimbledonu a ještě po něm věřil, že se na kurty vrátí.
Marta Kosťuková, autor: si.robi

Ukrajinská tenistka Kosťuková odmítla na US Open podat ruku Bělorusce Azarenkové

Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková odmítla podat po utkání 2. kola US Open ruku Bělorusce Viktorii Azarenkové kvůli tomu, že se její země podílí na ruské invazi na Ukrajinu. Obě hráčky si po dnešním zápase, který bývalá světová jednička Azarenková vyhrála 6:2, 6:3, pouze u sítě ťukly raketami jako v dobách vrcholící koronavirové pandemie.
Petra Kvitová

Kvitovou trápí zápěstí. Bude si ho tak léčit a nezúčastní se proto turnaje v Praze

Celý příští týden bude ve znamení ženského tenisové turnaje konajícího se na betonu v pražské Stromovce a představí se na něm kromě jiné řada českých tenistek. Mezi nimi však nebude oproti původnímu plánu nakonec k vidění největší tuzemská tenisová hvězda Petra Kvitová. Tu totiž trápí poraněné zápěstí, které se tak rozhodla léčit a proto se tak z domácího turnaje odhlásila.
Stadion v Edenu (archivní snímek ještě s úplně původním názvem)

Loučí se fotbalová Slavie s Číňany? Její stadion ponese od nové sezóny nový název

Až slávističtí fotbalisté nastoupí ke svému prvnímu domácímu zápasu v nové sezóně, již nenastoupí na stadionu nesoucí název Sinobo Stadium, ale ve Fortuna Areně. Nebude tak již součástí názvu název čínské developerské společnosti, což je na tom nejzajímavější a zřejmě nejzásadnější. Až na čtvrteční tiskové konferenci se veřejnost dozví, jestli náhodou Slavia dává ruce pryč od čínských sponzorů.
Tenis, ilustrační fotografie

Krejčíková se Siniakovou vybojovaly druhý wimbledonský titul. Slaví i Djokovič

V neděli vyvrcholil na travnatém centrálním dvorci v All England Clubu nejslavnější tenisový turnaj na světě Wimbledon. Nejprve se na něm představili ve svém finále mužské dvouhry Srb Novak Djokovič a Australan Nick Kyrgios. Přestože Kyrgios nastoupil do tohoto finále lépe a a vyhrál prví set 6:4, na svůj historický grandslamový triumf nakonec nedosáhl, jelikož Djokovičovi se podařilo duel otočit a další tři sety vyhrát 6:3, 6:4 a 7:6. Vyhrál tak svůj již jednadvacátý grandslamový titul. Své finále si pak zahráli ženy v rámci turnaji ve čtyřhře a právě to zajímalo především české publikum. Duo Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková totiž dokázala navázat na rok 2018 a vyhrát tak svůj druhý wimbledonský titul, když ve finále tentokrát porazilo belgicko-čínský pár Elise Mertens-Čang Šuaj ve dvou setech 6:2 a 6:4.
Tenis, ilustrační fotografie

Český deblový pár Krejčíková-Siniaková postoupil do wimbledonského finále

Český tenis bude mít letos přeci jenom zastoupení ve finále nejslavnějšího tenisovbého turnaje ve Wimbledonu. Přestože se to v singlu nepodařilo, i kdy i tam byl český tenis vidět především díky Marii Bouzkové, ve čtyřhře bude mít zastoupení v podobě českého páru Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková. Ten totiž v pátečním semifinále porazil lotyšsko-ukrajinské duo Jelena Ostapenková-Ljudmila Kičenoková dvakrát 6:2.
tenis

Kyrgios do finále Wimbledonu postupuje bez boje. Nadal odstupuje kvůli zranění

Středeční čtvrtfinále po pětisetové bitvě vyhrál a radoval se z postupu mezi nejlepší čtyři. Už tehdy ale bylo na Rafaelu Nadalovi znát, ho trápí zdravotní problémy a zdálo se, že zmiňovaný čtvrtfinálový zápas nedohraje. Proto se tak poté vyrojil otazník nad tím, zda vůbec v pátek nastoupí do semifinále proti Nicku Kyrgiosovi. Tento australský bouřlivák nakonec postupuje do finále Wimbledonu bez boje, jelikož kvůli trhlině v břiše nakonec Nadal z turnaje odstoupil.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 44 minutami

před 52 minutami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve světě bují nový fenomén. WHO varuje před nárůstem nové formy šikany

Ve středu zveřejněná zpráva Světové zdravotnické organizace (WHO) uvádí, že přibližně 16 procent dětí ve věku 11 až 15 let se v roce 2022 stalo obětí kybernetické šikany. Tento nárůst fenoménu je zčásti způsobený pandemií covidu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy