Tenis

Související články:

Novak Djoković

Djokovič obětuje další grandslamy, očkovat se nenechá

Světová tenisová jednička Novak Djokovič v rozhovoru pro BBC uvedl, že raději vynechá další grandslamové turnaje, než by se nechal donutit k očkování proti koronaviru. Čtyřiatřicetiletý Srb nechce být spojován s antivaxerským hnutím, ale věří ve svobodu volby jednotlivce.
Rafael Nadal

Nadal se dočkal rekordního grandslamového titulu. Po obratu zdolal Medvěděva

Po prvním letošním grandslamu Australian Open se naskýtá tenisovému fanouškovi naprosto nový pohled na počet zisků grandslamových titulů. Dosud se v této historické tabulce dělili o prvenství se svými dvaceti tituly na kontě Srb Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal. Po neděli je ale všechno jinak. Zatímco prvně jmenovaný se turnaje v Melbourne ze známých koronavirových důvodů nemohl zúčastnit, ten druhý v něm došel až do finále a v něm po úchvatném boji s Rusem Daniilem Medvěděvem se konečně dočkal svbého již jednadvacátý grandslamový titul. Po více než pětihdinové bitvě a poté, co se mu podařilo otočit nepříznivý stav 0:2 na sety, nakonec Nadal finále vyhrál výsledkem 2:6, 6:7, 6:4, 6:4 a 7:5.
Barbora Krejčíková (tenistka)

Čtvrtý grandslamový titul v kapse. Krejčíková se Siniakovou ovládly Australian Open

Český tenisový pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková zase jednou ovládl grandslamový turnaj ve čtyřhře. Tentokrát se tak stalo na Australian Open, kde ženskou čtyřhru vyhrály Češky poprvé po 32 letech, kdy turnaj vyhrály Jana Novotná a Helena Suková. Nyní český pár musel ve finále pokořit brazilsko-kazašské překvapení Beatriz Haddadová Maiaová, Anna Danilinová a to se podařilo. Ve třech setech 6:7, 6:4 a 6:4.
Tenis, ilustrační fotografie

Austrálie se po 44 letech dočkala. Díky Bartyové má svou vítězku Australian Open

Australská tenistka Ashleigh Bartygová se v sobotu zapsala do historie australského tenisu zlatým písmem. Po dlouhých 44 letech se totiž postarala o to, že turnaj Australian Open poznal australskou vítězku v ženské dvouhře, když dokázala porazit ve dvou setech Američanku Danielle Collinsovou 6:3 a 7:6 a díky tomu tak získala tato světová jednička mezi ženami svůj již třetí grandslamový titul v kariéře.
Tenis, ilustrační fotografie

Junior Menšík na triumf na Australian Open nedosáhl. Po finále byl odvezen na vozíku

Po ženském deblovém páru Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková, který na své finále v australském Melbourne teprve čeká, se finálového duelu na letošním úvodním grandslamu dočkal překvapivě i český junior Jakub Menšík. Ten se ale úspěchu v podobě celkového triumfu na tomto turnaji nedočkal, jelikož s Američanem Brunem Kuzuharou prohrál ve třech setech 6:7, 7:6 a 5:7. Po duelu trvajícím až tři hodiny a 43 minut se pak Menšík vyčerpaně sesunul k zemi a musel být pak odvezen pořadateli na vozíku.
Barbora Krejčíková (tenistka)

Krejčíková se Siniakovou bez problémů postoupily na Australian Open do finále čtyhry

Český ženský tenisový pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková bude bojovat na prvním letošním grandslamu Australian Open o vítězství v tamním turnaji ženského deblu. Rozhodlo o tom jejich celkem snadné vítězství ve čtvrtečním semifinále, kde Češky narazily na belgicko-ruský pár Elise Mertensová-Veronika Kuděrmětovová, který nakonec porazily ve dvou setech 6:2 a 6:3. Ve finále jim budou soupeřkami Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Danilinová, které jsou překvapením turnaje.
Tenis, ilustrační fotografie

Zakázali podporu Pcheng Šuaj. Jste zbabělci, vzkázala proto pořadatelům Navrátilová

Jakoby toho pořadatelé úvodního tenisového grandslamu sezóny Australian Open neměli už dost po anabázi se srbskou tenisovou jedničkou Novakem Djokovičem. Teď dali o sobě vědět zákazem triček s podporou pro čínskou tenistku Pcheng Šuaj, o které se od listopadu loňského roku pořádně neví, co s ní je poté, co na sociální síti zveřejnila, že byla v minulosti sexuálně napadena čínským politikem Čang Kao-limem. Za tento krok si nyní pořadatelé Australian Open vyslechli nejednu kritiku, tu nejhlasitější od legendy Martiny Navrátilové.
Tenis, ilustrační fotografie

Pořadatelé Australian Open se omluvili za rozruch kolem Novaka Djokoviče

Kauza kolem srbské tenisové jedničky Novaka Djokoviče se v úvodu tohoto roku stala tématem číslo jedna v Austrálii místo toho, aby se fanoušci zajímali o to, které hvězdy se naopak prvního grandslamu Australian Open zúčastní. Právě za tento rozruch kolem Srba se dalším tenistům omluvili v úterý pořadatelé turnaje.
Novak Djoković

Djokovič věděl, že je pozitivní, přesto šel na rozhovor

Světová jednička Novak Djokovič se ohradil proti kritice, že se po pozitivním testu na koronavirus účastnil veřejných akcí. Srbský tenista v prohlášení na instagramu uvedl, že o výsledku se dozvěděl až posléze. Přiznal však, že s vědomím nákazy se zúčastnil rozhovoru pro deník L'Équipe.
Novak Djoković

Nadal i Navrátilová se vyjadřili k soudu o Djokovičovi. V Melbourne zasahovala policie

Ráno středoevropského času australský soud rozhodl, že srbská světová tenisová jednička mezi muži Novak Djokovič může zůstat na australském území a startovat tak na Australian Open. Nicméně i přes tento verdikt soudu nemá sportovec nic jistého, neboť australská vláda se nechala slyšet, že Djokovičovi vízum hodlá opět odebrat a tím tak tedy hvězdného tenistu zase nechat deportovat. Pokud by k tomu došlo, hrozil by Srbovi tříletý zákaz vstupu na australské území. Některé informace během pondělí hovořily o tom, že ho měli v Austrálii krátce po propuštění z karanténního hotelu opět zatknout, toto tvrzení se ale podle deníku The Age nezakládá na pravdě. Případ Novaka Djokoviče mezitím komentuje tenisová veřejnost a v Melbourne pak musela zasahovat policie proti příznivcům srbského tenisty.
Novak Djoković

Djokovič uspěl s odvoláním a může obhajovat titul na Australian Open

Srbský tenista Novak Djokovič uspěl u soudu s odvoláním proti deportaci, kterou mu nařídily australské úřady po zrušení jeho víz kvůli zpochybnění schválené výjimky z očkování proti koronaviru. Soudce Anthony Kelly víza světové jedničky obnovil. Djokovič dostal zpátky pas a mohl definitivně opustit detenční hotel, kde byl od čtvrtka uzavřen. Víza mu ještě může odebrat ministr pro imigraci Alex Hawke a zabránit mu tím v obhajobě titulu na Australian Open, které začne za týden.
Novak Djoković

Jak to bylo s Djokovičovým pozitivním testem? Tenista měl být po něm na ceremoniálu

V sobotu se nechali slyšet právníci srbského tenisty Novaka Djokoviče, že výjimku z očkování dostala světová jednička mezi muži na základě toho, že měla prodělat krátce před Vánocemi covid. Konkrétně tomu tak mělo být 16. prosince, kdyby měl být Djokovič pozitivně testován. Toto tvrzení se však ale začíná pohybovat na velice tenkém ledě. Na sociálních sítích se totiž začínají objevovat fotgrafie z předávání cen srbského tenisového svaz, které se konalo v Bělehradě 17. prosince a na nich je vidět, že hostem tam byl právě i Djokovič.
Tenis, ilustrační fotografie

Tenistka Voráčová už odletěla z Melbourne a na Australian Open si tak nezahraje

Českou tenistku Renatu Voráčovou potkl tento týden stejný osud jako světovou jedničku mezi muži Novaka Djokoviče. Také jí, přesto, že na rozdíl od Srba prošla na letišti imigrační kontrolou, nakonec australské úřady sebraly vízum a musel se tak následně umístit do karanténního hotelu. Sama hráčka se účasti na Australian Open vzdala a v sobotu začala její deportace. Jak informuje agentura AFP s odvoláním na vládní zdroje, Voráčová už měla Austrálii opustit.
Tenis, ilustrační fotografie

Stejně jako Djokovič. Českou tenistku Voráčkovou v Melbourne taktéž deportovali

Nyní se může cítit jako světová jednička Novak Djokovič, ovšem vzhledem k okolnostem by se chtěla česká hráčka Renata Voráčová v současnosti cítit jako někdo jiný. Jak známo, hvězdný Srb je v těchto dnech v karanténním hotelu u letiště v Melbourne poté, co po přistání neprošel imigrační kontrolou kvůli neplatnému vízu. Čelí tak deportaci, proti které hodlá bojovat u soudu. Ten verdikt k tomuto případu vydá v pondělí. Právě v tom samém karanténním hotelu se nyní ocitla i zmiňovaná česká tenistka. Jak informovala televize ABC, také jí bylo australskými hotely zrušeno vízum.
Rafael Nadal

Nadal k Djokovičovi: Svět už trpěl dost na to, abychom nedodržovali pravidla

Tenisový svět momentálně žije případem světové jedničky ze Srbska Novaka Djokoviče, který je držen v Melbourne, kde čeká v karanténním hotelu na pondělní rozhodnutí soudu o tom, zda zůstane v Austrálii, kde se hodlá zúčastnit Australian Open, či zda bude deportován a vrátí se tak zpátky do Srbska. Ostře sledovaný případ pochopitelně není bez reakcí Djokovičových soupeřů. Jednu přidal i jeho věčný rival, Španěl Rafael Nadal. Podle něj mohl Srb klidně v Austrálii hrát, kdyby se nechal očkovat. Srb je však známý svým postojem proti očkování.
Novak Djoković, srbský profesionální tenista, který je řazen mezi nejlepší hráče všech dob a současná mužská světová jednička ve dvouhře.

Djokovič je po anabázi v Melbourne uzavřený v karanténním hotelu. Čeká na soud

Srbský tenista Novak Djokovič je po anabázi na letišti v Melbourne, kde mu místní úřady zrušily víza a zapověděly vstup do Austrálie, uzavřený v karanténním hotelu. Tam bude čekat na verdikt soudu, u něhož se pomocí svých právníků domáhá zvrácení rozhodnutí pohraniční služby. Soud projednávání jeho případu odročil na pondělí 10. ledna.
Novak Djoković

Konec vyhlídek na Australian Open? Podle australských médií se má Djokovič vrátit

Ještě ráno to vypadalo, že by se mohl srbský tenisa Novak Djokovič objevit na nadcházejícím grandslamu Australian Open a to poté, co v úterý obdržel od australských zdravotnických úřadů výjimku z očkování. Toto rozhodnutí ale rozlítilo ausstralskou veřejnost včetně australské vlády. Poté, co během středy přiletěl Djokovič do Melbourne, světovou jedničku drželi na letišti z důvodu neplatného víza. Nejnovější informace deníku The Age mluví o tom, že byl Srb australskými úřady nakonec poslán zpátky domů.

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 7 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 8 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy