Berdych se o víkendu rozloučí s tenisovou kariérou! Naposledy se ukáže v Londýně

Už delší dobu se mluvilo o tom, že se kariéra českého tenisty Tomáše Berdycha blíží ke svému konci. Ve středu se veřejnost definitivně dozvěděla, pkdy se tak stane. Bude to v sobotu 16. listopadu, kdy se nejlepší tuzemský tenista z posledních let objeví během Turnaje mistrů v Londýně a naposledy tam tak zamává fanouškům bez toho, aniž by tam odehrál jediný zápas. Tuto informaci ve středu potvrdil pro Blesk Berdychův otec Martin.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí pronesla slova o svém možném konci v tenise už po letošním US Open, kde na turnaji skončil velice brzy. „Že bych hrál ještě v příští sezoně? To si myslím, že už je hodně nereálné. Nemůžu servírovat, nemůžu se pořádně ani ohnout, což je v tenise dost blbý. Vždyť já nejsem schopen se ani hýbat," nechal se tehdy slyšet.

Že je tenista skutečně na sklonku své kariéry, tak to bylo ještě jasnější poté, co se odhlásil z následného turnaje v Petrohradě. Během letošní sezóny navíc tenista, jenž v minulosti ve Wimbledonu postoupil až do finále, do semifinále pak postoupil na Australian Open, Roland Garros i US Open a jako daviscupový reprezentant dvakrát v Davis Cupu triumfoval, zaznamenal pouze dvacet zápasů, do kterých nastoupil.

Jeho nejlepším umístěním v žebříčku ATP bylo čtvrté místo, za svoukariéru pak vyhrál hned třináct turnajů ATP a na prize money vydělal celkem 29 491 328 dolarů (cca 680 milionů korun). Nyní se nachází až na 103. místě světového žebříčku.

Nedívejte se do médií, chtěl jsem to mít jako překvapení, říká ve videu na Twitteru rozladěný Berdych

Vyzrazení sobotní rozlučky v Londýně ze strany Blesku značně rozladilo samotného Tomáše Berdycha, jenž to chtěl mít pro fanoušky právě v Londýně jako překvapení. „Ahoj. Jestli chcete malé překvapení, nedívejte se do žádných médií a na sociální sítě," řekl Berdych ve svém videu konkrétně.

Pokračoval v něm pak následujícími slovy: „Plánoval jsem to jako překvapení na sobotu, kdy budu v Londýně. To už teď ale není možné, je to celé pryč. Ale to je v pohodě. Na podrobnosti si počkejte do soboty. Uvidíme se!"

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Tomáš Berdych

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy