Bude Djokovič hrát v Melbourne na Australian Open? Na ATP Cupu v Sydney asi nikoli

O prvním božihodovém dni zase vzrostly spekulace o tom, zda se na úvodním grandslamu nadcházející tenisové sezóny, tedy na Australian Open, objeví světová jednička Srb Novak Djokovič. Alespoň podle srbských médií to nyní vypadá, že spíše ne a to už jen proto, že bnebude startovat na předcházejícím novoročním turnaji ATP Cupu v Sydney. Esistuje prý až devětadevadesátiprocentní pravděpodobnost, že tomu tak skutečně bude.

O tomto chystaném Djokovičově kroku informuje srbský deník Blic s odkazem na zdroje z okolí srbského tenisty.

O jeho možné neúčasti na Australian Open, které se koná od 17. ledna do 30. ledna, se spekuluje od chvíle, kdy je jasné, že se tohoto turnaje smí zúčastnit kromě těch, na které se vztahují zdravotní výjimky, jen ti plně očkovaní. A o Djokovičovi je dlouhodobě známo, že jeho názory ohledně očkování jsou všelijaké, jen ne pozitivní. A své názory na očkování nikterak veřejně ventilovat nechce, jelikož to má soukromou záležitost.

Každopádně do konce tohoto kalendářního roku bude podle deníku Blic známo, zda se devítinásobný šampion Australian Open, které opanoval i loni, tohoto otevřeného mistrovství Austrálie zúčastní i tentokrát. Už koncem listopadu se Novakův otec Srdjan nechal slyšet, že k "protinožcům jeho syn nepojede a podmínku týkající se očkování má za vydírání.

Zatím je ale Djokovič součástí srbské nominace na ATP Cup, kde jeho země utká ve skupině s Norskem, Chile a Španělskem. Stejně tak se nachází mezi přihlášenými na Australian Open.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Novak Djoković

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy