Česká kometa Fruhvirtová v Miami skončila svou jízdu. Kvitová naopak postupuje dál

Šestnáctiletá česká tenisová kometa Linda Fruhvirtová už na turnaji v Miami nebude udivovat tenisovou veřejnost. Její životní cesta turnajem v Miami končí ve čtvrtfinále, kde nestačila na pátou nasazenou Španělku Paulu Badosaovou, se kterou prohrála 2:6 a 3:6. Český tenis ale bude mít i tak v Miami nadále své zastoupení. Do semifinále totiž postoupila Petra Kvitová, která Rusku Veroniku Kuděrmětovovou porazila 7:6 a 6:4.

Cestu turnajem v Miami 279. hráčky české šestnáctilté hráčky Lindy Fruhvirtové ukončila ve čtvrtfinále Španělka Paula Badosaová. S ní tak Češka nenavázala na své předešlé životní výsledky, když dokázala do této fáze turnaje postoupit mimo jiné i přes Mertensovou či bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Po prihře v první sadě poměrem 2:6, druhý set nezačala Fruhvirtová špatně a celkem rychle v něm vedla 2:0 a vypadalo to, že by se to mohlo ubírat správným směrem. Jenže Španělka odpověděla čtyřmi získanými gamy v řadě, kterými tak pro ni nepříznivý stav otočila. Za stavu 3:5 pro Španělku sice dokázala česká reprezentanka odvrátit mečbol, při další možnosti ukončit zápas už ale byla Badosaová úspěšná.

Čeští tenisoví fanoušci ale smutnit nemusí. Nadále mohou v turnaji v Miami fandit české tenistce a to konkrétně Petra Kvitová. Té se sice ze začátku svého čtvrtfinálového zápasu s Kuděrmětovou nezačala nejlépe, když v prvním setu ztratila slibný náskok 5:2, ve zkrácené hře ale nakonec rodačka z Fulneku uspěla a set tak tedy vyhrála poměrem 7:5.

Podle představ se Kvitové nedařilo ani v následném druhém setu, ve kterém prohrávala už 0:4, poté ale zaznamenala šest vítězných gamů za sebou a mohla se radovat z postupu do semifinále. Tam se utká s Polkou Igou Šwiatekovou, od příštího týdne novou světovou jedničkou.

Turnaj v Miami:

Ženy (8 584 055 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:

Kvitová (28-ČR) - Kuděrmětovová (21-Rus.) 7:6 (7:5), 6:4Badosaová (5-Šp.) - Fruhvirtová (ČR) 6:2, 6:3Pegulaová (16-USA) - Kalininová (Ukr.) 6:0 skrečBencicová (22-Švýc.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:3

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Petra Kvitová

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy