Do karantény musela v Austrálii i Barbora Strýcová. Byla na palubě s pozitivně testovaným

Už nejméně sedm desítek tenistů a tenistek se ocitlo v Australii ve dvoutýdenní karanténě po příletu do Melbourne, kde se v únoru uskuteční první grandslam sezóny, tedy Australian Open. Mezi těmito tenisty nalezneme i dvě česká jména. Jak informuje Radiožurnál, do karantény musela po příletu do Austrálie i česká reprezentantka Barbora Strýcová, jelikož i ona byla na palubě letadla s pozitivně testovaným na koronavirus. Dalším českým jménem v australské karanténě je Tomáš Machač.

"Jsou to jejich pravidla, byli pět měsíců v úplném lockdownu, takže chápu, že se bojí, abychom jim sem nic nepřitáhli," uvedla k tomu, že musela do karantény samotná světová deblobá osmička Strýcová. Ta však před příletem o možnosti karantény bez toho, aniž by si ještě stihla v Austrálii zatrénovat, nevěděla: "Poslední slovo nemá Tennis Australia, ale australské ministerstvo zdravotnictví. Můžou to změnit ze dne na den a tohle pravidlo změnili, když tam byl jeden pozitivní. A to ani nebyl hráč."

Následujících čtrnáct dní tak tedy Strýcová nebude moct opustit hotel. Připomeňme, že pořadatelé Australian Open už se nechali slyšet, že start grandslamu neposunou a že tak turnaj začne podle plánu 8. února. "Bude to těžké, po čtrnácti dnech vyjít a hrát největší turnaj, co máme, a být v nejlepší formě. To prostě nebudu, ale kdo ví, nemůžu propadat panice. Tenis hraju hrozně dlouho a za tu dobu ho hrát nezapomenu," řekla Strýcová.

Ta si tak bude během čtrnácti dní hlídat a vylepšovat kondici na hotelovém pokoji, kde si složila rotoped"Mám naplánován na ráno trénink, pak si dám oběd, pak se koukám na seriály, filmy, čtu si, píšu si a takové věci. Odpoledne si udělám ještě jeden trénink, ať mám dva za den. Pak ten den už uteče, usnu a snažím se to brát tak, jak to je," prozradila svůj následující program Strývová a pokračovala: "Nezbývá než věřit, že po čtrnácti dnech půjdeme ven a budeme se moct normálně pohybovat, kde budeme chtít. To je to, co mě drží nejvíce nad vodou."

Co se týče reprezentačních kolegů Barbory Strýcové, konkrétně Karolíny Plíškové, Petry Kvitové nebo Jiřího Veselého, těch se přísnější karanténa, kterou musí projít Barbora Strýcová, netýká. Mohou se tak díky tomu dostat na pět hodin každý den z hotelu a před turnajem tak trénovat.

Po absolvování čtrnáctidenní karantény se tenisté v Austrálii zúčastní od 31. ledna přípravných turnajů WTA a ATP.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Barbora Strýcová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) tenis

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy