Fruhvirtová pokračuje v Miami dál. Přes Azarenkovou postoupila díky její skreči

Šestnáctiletý český tenisový talent Linda Fruhvirtová může i nadále pokračovat v Miami ve spanilé jízdě. Až 279. hráčka světového žebříčku bude totiž hrát na tomto turnaji ve čtvrtfinále proti Španělce Paule Badosaové poté, co Viktoria Azarenková, někdejší světová jednička, se kterou hrála ve 3. kole zápas za stavu 6:2 a 3:0 pro Češku skrečovala.

I v tomto zápase 3. kola potvrzovala Linda Fruhvirtová od začátku, že se jí na tomto turnaji v Miami daří nejlépe, než kdykoli před tím. Nejenže nad Azarenkovou nejprve vyhrála první sadau 6:2, v té druhé pak Běloruska rychle prohrávala 3:0. Následně se ale rozhodla tento duel skrečovat a opustila tak kurt.

"Viděla jsem, že nehraje svůj nejlepší tenis. Ale takhle jsem vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku,"nechala se pak slyšet v pozápasovém rozhovoru Fruhvirtová, které se daří udivovat tenisový svět.

Vždyť nejprve na úvod turnaje porazila o 200 míst lepší soupeřku Danku Koviničovou z Černé Hory, následně si poradila i z dvacátou nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou.

Turnaj v Miami:

Ženy - 3. kolo:

L. Fruhvirtová - Azarenková 6:2, 3:0 skreč

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy