Krejčíková postoupila díky skreči soupeř, ve 2. kole je i Vondroušová

Tenistka Barbora Krejčíková hodlá v olympijském Tokiu navázat na svou výtečnou formu v posledních měsících, kdy nejenže ovládla French Open, ale před nedávnem také turnaj WTA v Praze. V sobotu nastoupila rodačka z Brna ke svému zápasu 1. kola tenisové dvouhry proti Kazašce Zarině Dijasové. V horkém tokijském počasí se ale na kurtu nezdržela příliš dlouho. Za stavu 5:2 pro Češku v prvním setu totiž pro zranění soupeřka duel vzdala a prakticky bez práce tak tedy Krejčíková postoupila do druhého kola.

Pro českou tenistku Krejčíkovou, která do olympijského turnaje vstoupila jako osmá nasazená, se jednalo o premiérový start pod pěti kruhy a zpočátku byla vidět na její hře trocha nervozity a i když přišly z jeíí strany chyby, byla to nakonec ona, kdo první v duelu vzala servis soupeřce. Následně se ale stejný počin povedl Kazašce.

Pak se ale začaly objevovat zdravotní prolbémy u Dijasové a nechala si tak ošetřit nohu. Po následných třech prohraných gamech ale nakonec zápas vzdala a poslala tak Krejčíkovou do druhého kola olympijského turnaje.

Na postup Krejčíkové navázala i Vondroušová. Ta přešla přes Bertensovou

Po Barboře Krejčíkové nastoupila ke svému duelu 1. kola i další česká reprezentantka Markéta Vondroušová. Soupeřkou této dvaadvacetileté tenistky byla pro změnu turnajová šestnáctka Bertensová. Proti ní to Češka neměla vůbec jednoduché, v první sadě za stavu 4:4 dokázala odvrátit hned dva brejkboly a za chvíli pak soupeřku brejkla. V následující druhé sadě to byla ale pro změnu zase Vondroušová, která ztratila svůj servis a to hned dvakrát a díky tomu tak dospěl duel do závěrečného třetího setu.

V něm byl zaznamená jediný vbrejk, o který se za stavu 1:1 postarala Vodroušová a právě tato finalistka French Open z roku 2019 pak nakonec svbé vedení dokázala udržet až do konce. Uběhly skoro dvě hodiny od začátku utkání, když se české hráčce podařilo proměnit třetí mečbol.

Pro Vondroušovou to tak znamenalo, že podruhé ve své kariéře dokázala porazit bývalou světovou čtyřku, se kterou se před tím utkala pouze jednou.

Olympijský turnaj v Tokiu (24.7.2021):

Ženy, 1. kolo:

Dijasová - Krejčíková 2:5, skreč.Bertensová - Vondroušová 4:6, 6:3, 4:6

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Barbora Krejčíková (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

včera

včera

včera

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy