Krejčíková se Siniakovou nejlepším deblovým párem roku. Po WTA i podle ITF

Český ženský deblový tenisový pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková potvrdil, že se českému ženskému tenisu letos skutečně dařilo. Byl totiž vyhlášen nejlepším deblovým párem tohoto roku v anketě Mezinárodní tenisové federace ITF. Stalo se tak jen několik dní poté, co ve stejné kategorii zvítězily i v rámci ankety Ženské tenisové asociace WTA.

"Jsem velmi poctěna, že jsme společně s Katkou jmenovány světovými šampionkami ITF. Vážíme si toho, je to mimořádné ocenění naší tvrdé práce a obětavosti. Doufám, že další úspěchy přijdou v roce 2022 a v dalších letech," uvedla k vítězství v anketě Krejčíková, které se vedle deblu dařilo letos i v singlu, když třeba ovládla French Open.

Na letošním pařížském grandslamu triumfovala i se svou parťačkou Siniakovou, stejně jako na Gippsland Trophy v Melbourne. Na letošním Australian Open pak prošly až do finále, ve kterém neuspěly. Vítězství si připsaly i na turnaji v Madridu.

V japonském Tokiu pak získaly zlatou olympijskou medaili a ovládly i závěrečný Turnaj mistryň. Zatímco Siniaková je po tomto roce světovou deblovou jedničkou, Krejčíková je zase dvojkou.

Kromě toho ITF vyhlásily ve čtvrtek i nejlepší singlisty roku, přičemž těmi se staly mezi muži Srb Novak Djokovič a mezi ženami Australanka Ashleigh Bartyová.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Barbora Krejčíková (tenistka) Kateřina Siniaková (tenistka)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 48 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy