Po obvinění čínského politika ze sexuálního napadení je elitní tenistka nezvěstná

Během minulého týdne zveřejnila elitní čínská tenistka Pcheng Šuaj na svém účtu na čínské sociální síti Weibo podrobný příspěvek o tom, jak ji měl sexuálně napadnout bývalý čínský vicepremiér a tudíž vlivný komunistický funkcionář Čang Kao-lim, který měl hráčku nutit k sexu v roce 2018. Sedm let před tímto incidentem pak měla mít Pcheng Šuaj s tímto někdejším mocným politikem sexuální vztah, jenž měl ale později skončit. Ženská tenisová asociace WTA nyní žádá, aby bylo toto obvinění prošetřeno.

V příspěvku však bývalá světová jednička ve čtyřhře k výše zmíněnému obvinění zároveň napsala, že nemá žádné důkazy, které by jejímu tvrzení dávaly za pravdu. Půlhodinu po zveřejnění byl ale tento příspěvek čínské tenistky smazán a od té doby navíc o ní není ani vidu, ani slechu.

"Nedávné zprávy z Číny týkající se hráčky WTA Pcheng Šuaj jsou pro nás velmi znepokojující. Pcheng Šuaj, stejně jako všechny ženy, si zaslouží být vyslyšena, ne cenzurována. Její obvinění o chování bývalého čínského politika zahrnujícím sexuální napadení musejí být brána s maximální vážností," uvedl k případu kolem Pcheng Šuaj Steve Simon, šéf WTA.

Připomeňme, že Pcheng Šuaj se ocitala na špici světového žebříčku mezi deblistkami v roce 2014, čímž se tak stala tehdy historicky první čínskou tenistkou, které se tato skutečnost podařila. Celkově se jí podařilo vyhrát dva turnaje ve dvouhře a 23 turnajů ve čtyřhře včetně toho ve Wimbledonu v roce 2013 a o rok později i toho na Rolland Garros. V roce 2014 pak také postoupila ve dvouhře na US Open do semifinále.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 28 minutami

před 41 minutami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy