Po pěti letech konečně další triumf na okruhu ATP! Veselý vyhrál turnaj v indickém Puné

Českému mužskému tenisu se v poslední době příliš nedaří, nedělní zpráva z indického Puné však po delší době vyvolá u českých tenisových fanoušků radost. Právě v této indické destinaci se podařilo tenistovi Jiřímu Veselému vyhrát turnaj na okruhu ATP, což se mu tak podařilo po dlouhých pěti letech. Ve finále porazil osmého nasazeného Bělorusa Jegora Gerasimova 7:6, 5:7, 6:3.

Pro příbramského rodáka to byla teprve třetí účast ve finále okruhu ATP, přičemž se tedy Veselý naposledy ve finále ukázala před zmiňovanými pěti lety, konkrétně v dubnu 2015 v rumunské Bukurešti. Tehdy sice prohrál, ale ze stejného roku, akorát z ledna, se datuje jeho dosud jediné vítězství z okruhu ATP a to z Aucklandu.

Cesta k jeho druhému takovému triumfu v životě to pro Vesdelého v Puné nebyla snadná. Už ve čtvrtfinále s Bělorusem Iljou Ivaškou musel odvracet hned dva mečboly, v semifinále, kde se utkal pro změnu s litevským tenistou Ričardasem Berankisem, pak musel odvracet mečboly čtyřikrát. V obou případech nakonec jednalo o třísetové zápasy, během nichž strávil celkem na kurtu během toho dlouhých pět a půl hodiny. Navíc se hned čtyřikrát dostal do zkrácených her.

Ta přišla na řadu i v nedělním finále s Bělorusem Gerasimovem, konkrétně se tak stalo už v prvním setu a tímto tie-breakem prošel Veselý jako nůž máslem. Následný sruhý set byl taktéž vyrovnaný, ovšem až do jedenácté hry, kdy Veselý ztratil svůj servis a rozhodnout o vítězi tak musel opět až třetí set.

Tam však český reprezentant ukázal svou suverénnost a i díky 26 esům, které během zápasu předvedl, se mohl začít po dvou hodinách a třinácti minutách radovat z vítězství, které ho opět navrátilo do první stovky. Konkrétně se ocitne na 72. pozici světového žebříčku a bude tak místo za jeho nedělním sokem z Běloruska. Pro něj to tak bude dosavadní maximum.

Turnaj ATP v Puné (Indie) - (9.2.2020):

Dvouhra - finále:

Veselý (ČR) - Gerasimov (8-Běl.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:3

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Jiří Veselý (tenista)

Aktuálně se děje

před 45 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy