Tenisový šampion Novak Djokovič má koronavirus, nakazil se na exhibici

Světová tenisová jednička Novak Djokovič oznámil, že měl pozitivní test na koronavirus. Třiatřicetiletý Srb se nakazil na exhibiční Adria Tour, kterou pořádal. Pozitivní testy na covid-19 měli v minulých dnech i další účastníci akce Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvat Borna Čorič a Srb Viktor Troicki.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Djokovič dnes v tiskovém prohlášení uvedl, že pozitivní výsledek na koronavirus měla i jeho manželka Jelena. Testy jejich obou dětí byly negativní. "Moc mě mrzí každý jednotlivý případ infekce. Doufám, že nikdo nebude mít kvůli tomu zdravotní potíže a všichni budou v pořádku," uvedl Djokovič, jenž je bez příznaků. "Zůstanu 14 dnů v izolaci a za pět dnů se podrobím dalšímu testu," dodal slavný tenista.

Z plánované čtyřdílné Adria Tour na Balkáně se odehrál jen zahajovací turnaj v Bělehradu a minulý týden akce v chorvatském Zadaru, jež byla předčasně ukončena před finále po oznámeném pozitivním testu Dimitrova. Hráči a organizátoři byli kritizováni za to, že během turnajů a doprovodných akcí v Srbsku a Chorvatsku nedodržovali základní hygienická opatření, jako jsou odstupy či roušky.

"Všechno, co jsme za poslední měsíc udělali, jsme dělali s čistým srdcem a poctivými úmysly. Náš turnaj měl lidi spojit a vyslat signál solidarity a soucitu v našem regionu," uvedl Djokovič na obranu exhibiční série, jejíž výtěžek šel na charitu.

"Organizovali jsme tu akci v době, kdy virus slábl, a věřili jsme, že jsou pro pořádání tour vhodné podmínky. Bohužel je virus stále tady, což je nová realita, s kterou se učíme žít," dodal jeden z nejlepších tenistů historie.

Adria Tour měla tento týden pokračovat v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím byl turnaj již dříve zrušen. Finále se mělo začátkem července konat v bosenské Banja Luce, ale také se po aktuálních událostech neuskuteční.

Djokovičova série turnajů byla jednou z neoficiálních tenisových akcí, jež se konají v době přerušení profesionální sezony. Ta by se měla rozběhnout za necelé dva měsíce a 31. srpna by mělo v New Yorku začít grandslamové US Open.

Související

Více souvisejících

Novak Djoković sport srbsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 31 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy