Turnaj v Palermu se bude hrát i přes pozitivní test jedné z tenistek, řada dalších odstoupila

Nejmenovaná účastnice tenisového turnaje v Palermu měla pozitivní test na covid-19 a do restartu sezony po pětiměsíční přestávce zaviněné pandemií koronaviru nezasáhne. Turnaj, který už zahájila kvalifikace, bude nicméně pokračovat podle plánu.

"Jedna z účastnic měla pozitivní test na covid-19 a následně odstoupila z turnaje. Nemá žádné příznaky nemoci," oznámilo vedení turnaje. Dotyčná hráčka byla izolována od ostatních a všichni, kdo s ní přišli do styku, se co nejdříve podrobí novým testům.

Organizátoři přitom dříve oznámili, že všechny testy na covid-19 byly negativní. Hráčky i další účastníci turnaje jich podstoupili více než 400.

Kvůli obavám z nákazy odstoupila ještě před začátkem řada tenistek v čele s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Rumunkou Simonou Halepovou, lotyšskou vítězkou French Open Jelenou Ostapenkovou či Britkou Johannou Kontaovou.

Nejvýše postavenou hráčkou žebříčku bude v Palermu Chorvatka Petra Martičová, světová patnáctka. Dalšími zajímavými jmény v pavouku jsou Řekyně Maria Sakkariová, Estonka Anett Kontaveitová, Chorvatka Donna Vekičová nebo loňská finalistka French Open Markéta Vondroušová.

Kvůli přísným bezpečnostním opatřením bude při zápasech méně čárových rozhodčích i sběračů míčků než obvykle. Velmi omezený bude i počet diváků v hledišti.

Mužský okruh se znovu rozběhne až v New Yorku, kde by se mělo hrát od 20. do 28. srpna. O tři dny později začne na témže místě US Open.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy