Turnaj v Palermu se bude hrát i přes pozitivní test jedné z tenistek, řada dalších odstoupila

Nejmenovaná účastnice tenisového turnaje v Palermu měla pozitivní test na covid-19 a do restartu sezony po pětiměsíční přestávce zaviněné pandemií koronaviru nezasáhne. Turnaj, který už zahájila kvalifikace, bude nicméně pokračovat podle plánu.

"Jedna z účastnic měla pozitivní test na covid-19 a následně odstoupila z turnaje. Nemá žádné příznaky nemoci," oznámilo vedení turnaje. Dotyčná hráčka byla izolována od ostatních a všichni, kdo s ní přišli do styku, se co nejdříve podrobí novým testům.

Organizátoři přitom dříve oznámili, že všechny testy na covid-19 byly negativní. Hráčky i další účastníci turnaje jich podstoupili více než 400.

Kvůli obavám z nákazy odstoupila ještě před začátkem řada tenistek v čele s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Rumunkou Simonou Halepovou, lotyšskou vítězkou French Open Jelenou Ostapenkovou či Britkou Johannou Kontaovou.

Nejvýše postavenou hráčkou žebříčku bude v Palermu Chorvatka Petra Martičová, světová patnáctka. Dalšími zajímavými jmény v pavouku jsou Řekyně Maria Sakkariová, Estonka Anett Kontaveitová, Chorvatka Donna Vekičová nebo loňská finalistka French Open Markéta Vondroušová.

Kvůli přísným bezpečnostním opatřením bude při zápasech méně čárových rozhodčích i sběračů míčků než obvykle. Velmi omezený bude i počet diváků v hledišti.

Mužský okruh se znovu rozběhne až v New Yorku, kde by se mělo hrát od 20. do 28. srpna. O tři dny později začne na témže místě US Open.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 37 minutami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

Týdenní výhled filmů: Tělesností pulzující Rivalové, aktivistický šaman i vrah z televizní soutěže

Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí deset premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Kina rozezvučí skuteční i fiktivní vrazi, intimní i bouřlivá romance či portrét šamana i revoluční učitelky.  

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy