Vondroušová ukončila kariéru Kiki Bertensové. Nizozemskou tenistku šla utěšovat

Sportovní zápolení pod pěti kruhy vždy přinášelo několik příběhů a jeden takový byl zaznamenán po sobotním zápase 1. kola olympijského turnaje v Tokiu. Markéta Vondroušová v něm totiž vyřadila nizozemskou tenistku Kiki Bertensovou, které tak ukončila kariéru. A i když mohla mt česká hráčka po svém postupu radost, měla po zápase náladu smíšenou, neboť jí bylo své smutné soupeřky líto na tolik, že j šla po zápase obejmout a tak ji utěšit

„Věděla jsem, že Kiki po turnaji končí a bylo to takové všelijaké. Bylo vidět, že je hodně nahecovaná. Nechtěla prohrát, chtěla vyhrát každý míč. A i když nemá tenhle rok úplně dobré výsledky, tak to byl fakt těžký zápas. Dobře podávala, bylo těžké něco uhrávat při jejím servisu. Navíc mě dostávala pod tlak při mém podání, ale zvládla jsem to dobře, hlavně kondičně," nechala se slyšet po zápase dvaadvacetiletá česká reprezentantka.

O tom, že to bude právě česká tenistka, která postoupí v turnaji dál, rozhodl až třetí rozhodující set. V něm nizozemská hráčka totiž nedokázala využít hned několik brejkbolů. „Myslím, že kdybych ten game prohrála, bylo by těžké její servis vzít. V té jediné hře, kdy jsem využila brejk já, mi pomohla svými chybami. Jinak jsme se tahaly fakt o každý míč," vyprávěla po utkání Vondroušová.

Protože už před olympijským turnajem v Tokiu oznámila Bertensové, že po něm svou kariéru ukončí, byl tak tedy její duel s Vondroušovoiu poslední a i když tak zápas skončil, rázem jí vytryskly slzy z očí. „Znám ji, je hrozně fajn. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale na druhou stranu, když po takovém boji tak hrozně brečela, tak mi jí bylo strašně líto. Nedávno jsem si říkala, jaké to je takhle někomu ukončit kariéru. A že bych nechtěla, aby se mi to někdy stalo. A stalo se mi to hned teď. Je to trochu smutné, ale takový je sport," pokračovala česká tenistka, která předloni hrála finále French Open.

I hned po utkání si sice obě tenistky u stě jako vždy formálně setkaly, poté, co Bertensová okračovala v pláči i naa své lavičce, přišla k ní Vondroušová ještě jednou a objala jí. „Jak plakala, tak jsem ji chtěla obejmout už u sítě. Ale nevěděla jsem, jestli kvůli covidovým opatřením můžu. Když jsem ale viděla, jak brečí do ručníku, tak jsem za ní ještě šla. I když to asi nesmíme, tak snad nedostanu nějakou pokutu," uvedla k tomuto momentu s úsměvem sokolovská rodačka.

Během těchto dní panuje v Tokiu obrovské vedro a dusno, při duelu ale bylo na kurtu č.2 postupně více a více stínu a tudíž pak bylo klima příjemnější. „První set jsme hrály ve velkém horku, to bylo slunce na celém kurtu. Pak se začal posouvat stín a set a půl jsme hrály v něm. To bylo lepší. Ale vlhko je pořád hrozné a hrát v tom dusnu není lehké," řekla Vondroušová.

I proto pořadatelé během výměn stran ochlazují tenistky pomocí mobilních klimatizací. „Už jsem to zažila v New Yorku. Fouká z toho ledový vzduch, za tu minutu na lavičce je to docela příjemné. A spolu s ledovými ručníky to vážně pomáhá, v tom vedru potřebujeme zchladit," prozradila Češka.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Markéta Vondroušová (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy