Zimní sporty

Související články:

Martina Sáblíková

Sáblíková skončila na tříkilometrové trati v Heerenveenu na třetím místě

V nizozemském Heerenveenu v neděli zakončuje svou sezónu Světového poháru 2021/22 rychlobruslení. Právě v neděli tam také jely svůj závod na tříkilometrové trati ženy včetně bronzové medailistky z letošních Zimních olympijských her v Pekingu Martiny Sáblíkové. Ta závěr této sezóny nakonec zakončila v tomto závodě třetím místem. Znamená to tedy, že v celkovém pořadí Světového poháru se tak umisťuje na konečném čtvrtém místě. Tříkilometrový závod v Heerenveenu pak vyhrála domácí Irene Schoutenová.
Biatlon, ilustrační fotografie

V závodě smíšených štafet zaznamenali Češi nejlepší výsledek sezóny. Skončili pátí

V neděli pokračuje dalšími závody v estonském Otepää další podnik Světového poháru v biatlonu 2021/22. Tentokrát se nejprve uskutečnil závod smíšených štafet, kterého se zúčastnilo i české kvarteto ve složení Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Markéta Davidová, Jessica Jislová. Ze začátku se sice české kvarteto pohybovala těsně za elitní desítkou, díky výtečným výkonům Jakuba Štvrteckého a Markéty Davidové se Češi dokázali vyšvihnout až na čtvrtou příčku. Finišmanka Jessica Jislová nakonec dojela do cíle na páté pozici, což je i tak nejlepším výsledkem české smíšené štafety v tomto ročníku. V závodu pak triumfovali Norové.
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.
Biatlon, ilustrační fotografie

Po sprintu ovládl Fillon-Mailllet v Kontiolahti i stíhací závod. Dva Češi bodovali

Nedělním stíhacím závodem biatlonistů se uzavřel podnik biatlonového Světového poháru ve finském Kontiolahti a i ten, stejně jako sobotní mužský sprint, nakonec ovládl vedoucí muž Světového poháru Francouz Quentin Fillon Maillet. Závodu se zúčastnili i čtyři Češi, přičemž nejlepší z nich byl Michal Krčmář, který skončil jednadvacátý. O dvanáct pozic oproti startu si polešil Adam Václavík a 27. místo je tak pro něj nejlepším výsledkem v sezóně.
Biatlon, ilustrační fotografie

Životní stíhací závod pro Jislovou. Především díky bezchybné střelbě skončila sedmá

České biatlonové reprezentantce Jessice Jislové se vydařil nedělní stíhací závod ve finském Kontiolahti. Protože na všech čtyřech položkách ani jednou nechybovala, mohla tak po celý závod pomýšlet na velice slušné umístění, což se také nakonec stalo. Byl to totiž její nejlepší stíhací závod v kariéře, když skončila na sedmém místě. To tuzemská biatlonová jednička Markéta Davidová zaznamenala během závodu hned pět chyb a cílem tak projela až jako dvaatřicátá. Triumfovala Norka Tiril Eckhoffová.
Biatlon, ilustrační fotografie

Krčmář se ve sprintu vešel do dvacátého místa. Závod ovládl vedoucí muž Fillon-Maillet

Svůj sprinterský závod v rámci Světového poháru v biatlonu ve finském Kontiolahti jeli v sobotu po ženách i muži a i v tomto závodě se vešel český závodník do TOP 20. Zatímco v ženském závodě dvacítku uzavírala Jessica Jislová, v mužích byl nejlepším Čechem Michal Krčmář, jenž skončil pro změnu devatenáctý. Z celého startovního pole se pak dařilo nejlépe vedoucímuži celého seriálu Francouzovi Fillonu-Mailletovi.
Biatlon, ilustrační fotografie

Sprint v Kontiolahti zvládla z Češek nejlépe dvacátá Jislová. Vyhrála Herrmannová

V sobotu pokračuje dalším soutěžním dnem další podnik Světového poháru v biatlonu konajícího se tento víkend ve finském Kontiolahti. Nejprve se tedy v sobotu představily ženy ve sprinterském záodě. Toho se zúčastnilo hned pět českých reprezentantek, přičemž nejlépe z nich si vedla Jessica Jislová, která skončila nakonec dvacátá. O dvě místa za ní se pak z šesticteřinovou ztrátou na svoji krajanku umístila Markéta Davidová. Závod nakonec ovládla Němka Denise Herrmannová, která dojela do cíle s pětivteřinovým náskokem před Norkou Tiril Eckhoffovou. Třetí pak byla Švédka Stina Nilssonová, pro níž to byly první stupně vítězů v kariéře.
Biatlon, ilustrační fotografie

Návrat do Světového poháru po olympiádě se Češkám nevydařil. Ve štafetě skončily osmé

První závod po olympijských hrách v Pekingu měly na programu biatlonistky. V rámci Světového poháru ve finském Kontiolahti se ve čtvrtek zúčastnily štafetového závodu. Na trati se objevily i Češky, kterým se však dařilo jako na houpečce a nakonec kvůli nevydařenému úseku finišmanky Lucie Charvátové se tedy nakonec česká štafeta musela spokojit s osmou příčkou. Nejlépe se v závodě naopak dařilo Norkám, za nimi na stupních vítězů skončily ještě Švédky a Italky. Francouzská štafeta, se kterou se počítalo na pódium, byla diskvalifikována.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.
Ilustrační foto

Český mužský čtyřbob se nedostal do závěrečné jízdy. Triumfoval Němec Friedrich

Hned dva nejcennější kovy si z letošních Her v Pekingu odváží domů do Německa pilot čtyřbobu Francesco Friedrich. Po závodu dvojbobech totiž tento Němec triumfoval i ve čtyřbobech. Společně se svým krajanem Andrém Langem se tak stal nejúspěšnějším pilotem v historii olympijských her. Česká posádka Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek, Dominik Záleský nakonec skončila jednadvacátá, přičemž na dvacítku, která zaručovala postup do poslední čtvrté jízdy ztratila 29 setin sekundy.
Markéta Davidová

Šéf biatlonu Hamza chválil výkony Davidové. Nevyloučil změny v realizačních týmech

Zatímco na předešlých dvou Hrách vždy český biatlon nějakou medali přivezl, přičemž v Soči 2014 se jednalo o známý biatlonový boom, tentokrát čeští biatlonisté odjíždějí z Pekingu s prázdnou. Měřítko snad snese pouze česká ženská jednička Markéta Davidová, to ví i samotný šéf českého biatlonu Jiří Hamza. Ten v rozhovoru pro server isport.cz řekl, že biatlonový český tým měl v Pekingu rozhodně na víc, než na co ve skutečnosti předvedl.
Ilustrační foto

Českému čtyřbobu první dvě jízdy nevyšly, je zatím až dvaadvacátý. Vedou Němci

V sobotu se jely úvodní dvě jízdy z celkových čtyř v rámci závodu mužských čtyřbobů. Toho se účastní i česká posádka pilota Dominika Dvořáka s jeho kolegy Janem Šindelářem, Jakubem Noskem a Dominikem Záleským. Po polovině závodu, který bude dalšími dvěma jízdami pokračovat v neděli, však figurují až dvaadvacáté místo v osmadvacetičlenném startovním poli. Na čele se pro zatím ocitá německý pilot Francesco Friedrich pronásledovbaný druhým jeho krajanem Johannesem Lochnerem.
Michal Krčmář

Souhrn 14. dne olympiády: Davidová v masáku skončila čtvrtá, Krčmář jednadvacátý

V pátek svým již čtrnáctým soutěžním dnem opět pokračovaly Zimní olympijské hry v Pekingu. Z českých olympioniků se představili především biatlonisté, kteří měli na programu závod s hromadným startem. Zatímco mezi ženami závodila v českých barvách Markéta Davidová s Lucií Charvátovou, mezi muži pro změnu zase Michal Krčmář. Z této trojice sportovců byla nejlepší Davidová, která sahala po třetím cenném kovu pro českou výpravu, jenže jen těsně jí unikl kvůli poslední střelecké položce a bylo z toho čtvrté místo. Charvátová skončila až osmadvacátá. To jejich mužský kolega Krčmář ve svém závodě chyboval na střelnici třikrát a nakonec z toho bylo až jednadvacáté místo. Kromě biatlonu se pak další čeští olympionici představili v pátek ještě v krasobruslení.
Ilustrační foto

Souhrn 13. dne olympiády: Ledecká čtvrtá v kombinaci. Jak si vedli ve čtvrtek Češi?

Ve čtvrtek opět pokračovaly Zimní olympijské hry v Pekingu a i v tento již třináctý soutěžní den se samozřejmě představili čeští olympionici. A to i včetně Eser Ledecké, která se zúčastnila tentokráte kombinačního závodu, který v sobě spojuje sjezd a slalom. Byla to tak poslední možnost pro Ledeckou, jak na této olympiádě uspět i na lyžích. Nebyla tomu daleko, neboť po sjezdu se umístila na druhé pozici, v následujícím druhém slalomovém kole sice po své jízdě nějaký čas figurovala na prvním místě, jenže pak ji předjely tři závodnice a musela tak spokojit se čtvrtým místem. Nebyl to ale jediný český olympionik, který se ve čtvrtek v Pekingu představil. Jak si další Češi vedli ve skikrosu, v severní kombinaci, rychlobruslení či krasobrulení?
Ilustrační foto

Souhrn 12. dne olympiády: Češi v biatlonové štafetě, běžeckém lyžování a shorttracku

I ve středu pokračovaly svým dalším soutěžním dnem Zimní olympijské hry v Pekingu. Ty tentokrát přinesly například štafetový závod biatlonistek, které tak chtělay napravit úterní hrůzostrašný závod mužského kvarteta, které ani svůj závod nedokončilo. Přestože z toho nebyl útok na ta nejčelnější místa, ženské kvarteto Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová rozhodně svým výkonem nezklamalo a vešlo sse do elitní desítky, kdy skončilo na osmém místě. V běžeckém lyžování se uskutečnily týmové sprinty, ve kterémčeské dvojice Kateřina Janatová, Petra Hynčicová a Luděk Šeller, Michal Novák neměly na víc než na semifinále. Shorttrockařka Michaela Hrůzová pak zajela svůj nejlepší výsledek, když skončila čtrnáctá a Ester Ledecká pak v tréninku na čtvrteční kombinaci skončil na třetím místě.
Ester Ledecká

Souhrn 11. dne olympiády: Nejen hokejisté. Češi měli na olympiádě spíše černé úterý

Nejen hokejové reprezentaci, která vypadla z olympijského turnaje a poprvé v historii si tak v rámci olympiády nezahraje čtvrtfinále, se v úterý z českých olympioniků nedařilo. Předzvěstí černého úterý byl sjezd žen v alpském lyžování, kterého se zúčastnila Ester Ledecká. Očekával se od ní útok na medaili, jenže při svém sjezdu chybovala a naděje byly rázem fuč. Ještě ale daleko hůř na tom byl mužský biatlonový kvartet Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Adam Václavík, Michal Krčmář. To totiž ve štafetovém závodě závod vůbec nedokončilo a zaznamenal tak jednozněčně nejhorší český biatlonový výsledek vůbec. Čeští olympionici se v úterý ještě představili v krasobruslení, severské kombinaci či v dvojbobech.
Ilustrační foto

Souhrn 10. dne olympiády: Češi ve skocích na lyžích, snowboardingu či krasobruslení

I v pondělí pokračovaly svým již desátým soutěžním dnem Zimní olympijské hry v Pekingu a i tentokrát se pochopitelně mezi sportovci představili i čeští olympionici. Jak si vedlo české kvarteto v týmové soutěži skokanů na lyžích ve složení Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Roman Koudelka? Jak zajeli v tancích krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi? Jak si vedla snowboarditska Šárka Pančochová a jak dvojbob Dominik Dvořák a Jakub Nosek? O tom všem v pondělním souhrnu.
Biatlon, ilustrační fotografie

Ve stíhačkách čeští biatlonisté neuspěli. Triumfovali Röiselandová a Fillon Maillet

V neděli pokračoval biatlonbový program na Zimních olympijských hrách stíhacími závody jak žen, tak i mužů. V obou případech se českým biatlonistům příliš nedařilo. Zatímco mezi ženami byla nejlepší Češkou osmadvacátá Markéta Davidová, mezi muži byl zase nejlepší až čtyřiatřicátý Michal Krčmář. Závod žen nakonec ovládla Norka Marte Röiselandová, která tak ve svém čtvrtém závodě v Pekingu získala čtvrtou medaili z těchto Her a mezi muži pak triumfoval Francouz Quentin Fillion Maillet, jenž tak získal druhé zlato v Pekingu.
Michal Krčmář

Všichni Češi se zúčastní stíhacího závodu. Karlík si zase odstřelil slušné umístění

V sobotu byl v rámci Zimních olympijkých her v Pekingu na programu biatlonový mužský desetikilometrový sprint. Protože se všichni čtyři zúčastnění čeští biatlonbisté umístili do šedesátého místa, objeví se tak Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík v nedělním stíhacím závodě. Pro posledně jmenovaného Čecha to byl mimochodem v sobotu první olympijský závod v Pekingu, kam zamířil z Prahy později kvůli problémům s koronavirem. Stejně jako ve vytrvalostním závodě, tak i tentokrát pak sahal po velice slušném úspěchu Karlík, ale opět si ho odstřelil na poslední položce třemi chybami. Nejlepším Čechem byl tak šestnáctý Krčmář. Závod ovládl Johannes Boe, jehož na stupních doplnil i nakonec bronzový bratr Tarjei. Stříbro získal Francouz Fillon Mailet.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy