Až stíhačka žen v Oberhofu přinesla Čechům nejlepší výsledek. Davidová skončila osmá

Na nejlepší výledek v rámci podniku Světového poháru v biatlonu v německém Oberhofu si musel český fanoušek počkat až na závěrečný závod, tedy na nedělní stíhací závod žen, kde se o něj postarala Markéta Davidová. Skončila v něm konkrétně osmá, díky čemuž se tak počtvrté v této sezóně stalo, že se tato česká reprezentantka dostala do elitní desítky. Na body se podařilo dosáhnout i její kolegyni Jessice Jislové, která skončila až pětatřicátá. Pro triumf si v závodě dojela Norka Marte Röiselandová.

Oproti závou ve sprintu do tohoto stíhacího závodu nenastoupila tehdy druhá Běloruska Solaová a tak bylo pro Norku Röiselandovou snadné hned ze začátku získat na své sokyně náskok, jenž pak v polovině závodu činil až pětadvacet sekund. Zvlášť, když jí vedle výtečného běhu dařilo i střelecky. Druhá za ní byla tehdy Ruska Rezcovová, ale ta toto umístění ztratila poté, co naa třetí položce hned třikrát zastřílela mimo.

Chyby dělala i česká reprezentantka Markéta Davidová a to hned na úvodní položce, kde minula terč dvakrát. Přestože se kvůli tomu tak propadala pořadím, nikterak jí to neznervóznilo a začala pracovat na postupném zlepšení. Druhou střelbu totiž zvádla naprosto čistě, přičemž nikam nepospíchala. I díky tomu se rázem vyšvihla na patnáctou příčku. Navíc se díky lyžím mohla spolehnout i na běh. „Na úvod dvě rány mimo terč mě zamrzely, ale běh jsem nějak musela přizpůsobit počasí a nějaké pozitivní věci si z toho vystoupení můžu vzít," komentovala svůj výkon po závodě pro ČT sport Davidová.

To Jislová se zase na běh moc spoléhat nemohla, neboť se jí v něm tolik nedařilo, stejně jako tomu bylo během sobotního závodu smíšených štafet. K tomu se musí připočíst 150 metrů navííc vždy p každé zastávce na koberci a proto tak se propada pořadím někam ke 40. místu. Protože se ale v závěru zakousla, mohla se tak proto radovaat po do jetí do cíle alespoň z bodů.

Röiselandová své suverénní vedení startovního pole nepouštěla a to ani po střelbě vestoje, kdy měla před svými soupeřkami půlminutový náskok. H. Öbergová s Alimbekovovou měli co dělat, když se jí pokoušeli dohnat, ale marně. A to i přesto, že Norka při poslední střele zaznamenala kalibrovou ránu. Zlato tedy putovalo do Norska, Hanna Öbergová vyhrála boj o stříbro.

Co se týče české ženské biatlonové jedničky Markéty Davidové, tak ta vylepšila o dost své postavení čistou střelbou na třetí položce a na závěrečnou střeleckou zastávku tak přijížděla jako osmá. Poslední ránu však netrefila. Nic to bvšak na osmém místě nezměnilo, i když závěr stěžovalo sněžení a silný vítr. „Poslední ránu mi sfouknul vítr, ale nemusím být zklamaná," nechala se pak slyšet.

Související

Více souvisejících

Biatlon Markéta Davidová

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

Teplé počasí dlouho nevydrží. Po Velikonocích se ochladí

Teploty přesahující hranici 20 stupňů dlouho nevydrží. Hned po Velikonocích se podle ČHMÚ.cz ochladí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy