Biatlonistka Eva Puskarčíková v jednatřiceti letech ukončila svou kariéru

Na biatlonových stadionech ji už v českém reprezentačním dresu od příští sezóny neuvidíme. Řeč je o biatlonistce Evě Puskarčíkové. Ta se totiž ve čtvrtek rozhodla ve svých jednatřiceti letech ukončit svou kariéru a tak se tedy naposledy na lyžích a s malorážkou na zádech představí tento víkend v Oslu, kde je na programu poslední závody této sezóny.

Veřejnosti tento svůj krok sdělila prostřednictvím svého instagramového účtu.

"Tento víkend bude můj poslední nejen v této sezoně, ale i v těch dalších. Toto rozhodnutí ve mně bobtná již delší dobu a cítím, že mé sportovní výkony mě již vnitřně nenaplňují a už není v mých silách týmu pomoci tak, jak bych si přála. Tímto bych se s Vámi chtěla rozloučit. Ne teda navždy, doufám, ale po profesionální sportovní stránce ano," napsala Puskarčíková ve svém příspěvku na Instagramu konkrétně.

Prozradila také, že poslední dny své kariéry budou pro ni velmi emotivní. "Nastala doba, kdy jdu s kůží na trh a veřejně, se slzami, které mi jsou v posledním týdnu nejlepším kámošem...," uvedla biatlonistka a dodala, že se omlouvá svým kolegyním-reprezentantkám. "Pač jsem si vědoma, že mít vedle sebe takovouhle plačku, není jednoduché," dodala.

Rodačce z Harrachova se v rámci seriálu Světového poháru podařilo v individuálních závodech umístit dvakrát na třetím místě a to jednak v prosinci 2016 ve stíhacím závodě v Pokljuce a jednak v lednu 2017 v hromadném závodě v Oberhofu. V rámci světových šampionátů bylo její nejlepší umístění 10. místo ve vytrvalostním závodě z loňské Anterselvy.

"Užili jsme si spousty srandy, slz, bolesti i radosti. Myslím, že to stálo za to! Cítím, že je čas zase na nové věci. Sice se toho na jednu stranu po patnácti letech ve sportovní bublině strašně děsím, ale což, nějak bylo, nějak bude a buďme rádi, že jsme zdraví!," zakončila svůj příspěvek na Instagramu.

Může se pyšnit především několika medailemi z týmových závodů. Třeba bronzem z olympijského Soči 2014 poté, co byly po čase diskvalifikovány Rusky. Ale i bronzem ze smíšených štafet z MS v Anterselvě 2020 a stříbrem z ženské štafety z evropského šampionátu. Mimochodem, v této disciplíně pak byla úspěšná ve Světovém poháru, kde v ní čtyřikrát triumfovala.

"Evička byla součástí naší neopakovatelné éry. Věřím, že se brzy dočká olympijské medaile ze Soči a bude odcházet jako medailistka z olympijských her i mistrovství světa. Pokud by chtěla zůstat u biatlonu, budeme moc rádi," uvedl k rozhodnutí Piskarčíkové šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

Ve čtvrtek pak konec kariéry v biatlonu oznámil i Francouz Simon Desthieux. "Po deseti letech ve světě biatlonu nastal čas věnovat se také něčemu jinému," uvedl na svém Twitteru.

Související

Více souvisejících

Biatlon Eva Puskarčíková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy