Bobistka Meyersová je těhotná, na OH 2022 chce závodit jako matka

Trojnásobná olympijská medailistka v jízdě na bobech Elana Meyersová Taylorová je těhotná a vynechá nadcházející sezonu. Čtyřiatřicetiletá Američanka, jenž se před pěti lety provdala za reprezentačního kolegu Nica Taylora, novinku oznámila na sociálních sítích. Kariéru ale končit nehodlá, naopak plánuje návrat do ledového koryta, aby mohla závodit na olympijských hrách v roce 2022.

"Snila jsem o tom, že na olympiádě v roce 2022 vyhraju dvě zlaté medaile a pověsím je na krk našemu dítěti," napsala Meyersová v prohlášení. "Když nám lékaři říkali, že se to nemusí povést, zaměřila jsem veškerou svou pozornost na zisk těch medailí. A nyní se ukázalo, že se pletli a já mám šanci prožít si svůj sen. Jsme z našeho malého zázraku nadšení," radovala se z těhotenství.

Thank you to so many mothers before me who showed me what was possible- list is too long to name everyone but some that come to mind- @AlysiaMontano @allysonfelix @noellepikuspace @LamoureuxTwins @kikkanimal @kerrileewalsh @bren_hucks @KimRhode and so many others! https://t.co/Z7AO8AS8MF

— Elana Meyers Taylor OLY (@eamslider24) September 18, 2019

Prvního potomka by Meyersová měla přivést na svět příští rok v březnu a v další sezoně už by ráda zase závodila. Stihnout chce už mistrovství světa 2021 v Lake Placid. Ve sbírce má dva tituly mistryně světa, na olympijských hrách 2014 v Soči a vloni v Pchjongčchangu získala dvě stříbra, ve Vancouveru 2010 brala bronz.

K návratu ke sportu po porodu ji inspirovaly další americké olympioničky, které se během kariéry staly matkami. "Vynikající sportovkyně jako Alysia Montanová, Allyson Felixová a mnoho dalších bojovaly o právo závodit a zároveň být matkou. Bez nich bych nikdy neměla odvahu o tom snít," dodala.

Elana Meyersová Taylorová (bobistka) ženy sport těhotenství

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Severokorejci opět provokují sousedy. Odpálili několik raket do moře

Severokorejská diktatura v pondělí odpálila několik raket krátkého doletu, informoval o tom její jižní soused. Podle agentury Reuters se jednalo o první takový test po dvou měsících, Soul a Tokyo podrobily Pchjongjang ostré kritice. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy