Česká radost díky Evě Samkové. Česká snowboardcrossařka si dojela pro vítězství ve SP

Pro svůj celkový již patnáctý triumf ve Světovém pohár ve snowboardcrossu si dojela česká reprezentantka Eva Samková v italské Chiese. Ve finále nakonec protla pomyslnou clovou pásku na první pozici, přestože dlouho v něm figurovala na čtvrtém místě.

Až vteřinovou ztrátu měla Eva Samková poté, co odstartoval finálový závod v italské Chiese. Jen těsně před cílovou rovinkou se české reprezentantce podařilo v pravotočivé zatáčce podjet své soupeřky a mohla se tak pak radovat ze svého těsného vítězství nad Američankou Faye Guliniovou a Julií Pereiraovou de Sousaovou z Francie.

"Je to nádherný pocit. "O tom je náš sport, to je na něm nejhezčí. Jste čtvrtá po startu a první v cíli," zářila štěstím Samková v cílovém prostoru během televizního rozhovoru.

Držitelka zlaté olympijské medaile ze Soči 2014 se tak tedy mohla z vítězství ve Světovém poháru zaradovat poprvé od prosince 2019, kdy se jí podobně zadařilo v rakouském Montafonu.

A jakým že způsobem se Eva Samková do finále probojovala? V osmifinále dojela rodačka z Vrchlabí na druhé pozici, ve čtvrtfinále pak dojela do cíle jako první, stejně tak jako v následném semifinále. A to i přesto, že v semifinále se ocitala ještě na druhém mezičase na průběžné třetí pozici.

Tímto svým triumfem tak tedy Samková navázala na své třetí místo ze sobotního závodu v italském Chiese. V něm naopak z kraje závodu vedla, ale nakonec tedy skončila třetí. "Poučila jsem se z něj," řekla po nedělním vítězství. Díky němu tak v celkové klasifikaci Světového poháru drží první místo se 160 body společně s Guliniovou.

Dodejme, že aktuální ročník Světového poháru ve snowboardcrossuu je netradičně zkrácený, což znamená, že Samkovou a spol. nyní čekají jen dva závody Světového poháru v gruzínském Bakuriani a poté ve švýcarském Veyssonaz (oboje v březnu).

Ještě před tím se od 11. do 13. února uskuteční ve švédském Idre Fjäll světový šampionát.

Výsledky SP ve snowboardcrossu v Chiese (24.1.2021):

Ženy:

1. Samková (ČR)2. Guliniová (USA)3. Pereiraová de Sousaová (Fr.)4. Moioliová (It.)

...

v rozjížďkách 33. Hopjáková (ČR)

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):

1. Samková 1602. Guliniová 1603. Moioliová 150

Související

Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.
Eva Samková

Adamczyková se ve Švýcarsku dočkala své prvního pódia v SP po pauze zapříčiněné zraněním

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková si ve čtvrtek dokázala dojet pro první medaili v rámci Světového poháru, přičemž se tak stalo poprvé od návratu po jejím zranění z prosince 2021. Ve švýcarském Veysonnaz totiž skončila na druhém místě poté, co ve finále nestačila na Britku Charlotte Bankesovou. Česká reprezentantka na ni ztratila šest setin. Pro vítěznou Britku to pak byl již pátý závod Světového poháru v řadě, který ovládla. 

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková (snowboardistka)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy