Další historický zápis díky Ledecké. Češka jako první ovládla v sezóně SP závod jak na lyžích, tak na snowboardu

Po závodě v rakouském Bad Gasteinu si česká nejen snowboardistka Ester Ledecká spravila chuť a poté, co tedy v Rakousku musela přijmout porážku od Ramony Hofmeisterové, tentokrát tuto německou sokyni ve slovinském Rogle dokázala porazit a v paralelním obřím slalomu se tak mohla radovat z triumfu. A nejen tak z ledajakého. Stalo se tak totiž poprvé v historii, že nějaká závodnice během jednoho ročníku Světového poháru vyhrála závod jak na snowboardu, tak i na lyžích.

Cestu za dalším historickým zápisem Ester Ledecké usnadnila sama soupeřka z Německa Hofmeisterová. Ta totiž během finálové jízdy chybovala a nakonec upadla. České závodnici tak v tu chvíli stačilo pouze dojet bezchybně do cíle, což se taky nakonec stalo a radost tak mohla propuknout naplno.

Ve slovinském Rogle se dlouhodobě právě Ester Ledecké daří. Paralelní obrří slalom na snowboardu tady totiž vyhrála popráté v kariéře a navázala tak na zdejší triumfy z let 2014, 2016, 2017 a 2018.

A protože během letošní sezóny Světového poháru se Ledecké podařilo vyhrát ještě před Vánoci lyžařský sjezd, přičemž se tak stalo v kanadském Lake Louise. Po známém vítězství na olympiádě v Pchjongčchangu 2018 jak na lyžích, tak nasnoeboardu, je to tedy další senzace v podání této fenomenální české reprezentantky.

SP v alpském snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom (18.1.2020):

Ženy:

1. Ledecká (ČR)2. Hofmeisterová (Něm.)3. Sobolevová (Rus.)

...

v kvalifikaci:

42. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů):

1. Hofmeisterová 51602. Zoggová (Švýc.) 30003. Jennyová (Švýc.) 2920

...

7. Ledecká 180047. Maděrová 39,9

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy