Davidová sahala po medaili, nakonec v masáku skončila čtvrtá. Závod opanovaly Norky

Nejlepší závod z pohledu českého biatlonu v probíhající sezóně Světového poháru 2020/21 se uskutečnil v neděli v rakouském Hochfilzenu. Právě tehdy se tam konal první závod s hromadným startem biatlonistek, kterého se vedle Evy Puskarčíkové zúřčastnila i další česká reprezentantka Markéta Davidová. Ta si svým výkonem v něm připsala osobní maximum v této sezóně, když v něm nakonec skončila na velice slušném čtvrtém místě. První do cíle dojela Norka Marte Olsbuová Roiselandová následovaná svou krajankou Tiril Eckhoffovou. Třetí pak byla Italka Dorothea Wiererová.

Že v posledních dnech jsou běžky pro Markétu Davidovou dobrými kamarádkami, to bylo vidět hned po startu nedělního závodu s hromadným startem. Poté, co zvládla odstřílet první střeleckou položku vleže, mohla se spolu s dalšími devíti soupeřkami z celého startovního pole pyšnit čistou střelbou. To její reprezentační kolegyně Eva Puskarčíková musela hned v úvodu na dvě trestná kola a záhy se tak propadla v průběžném pořadí.

I následnou druhou střeleckou položku zastřílela česká biatlonová jednička mezi ženami Davidová čistě a mohla tak následovat vedoucí trojici Eckhoffová, Wiererová a E. Öbergová. Přestože krátce po druhé střelbě právě na tuto trojici závodnic Davidová ztrácela osm vteřin, zanedlouho tuto ztrátu smazala a díky svému rychlému běhu se opět řadila mezi nejrychlejší běžkyně na trati.

Davidová spolu s onou zmiňovanou trojící dorazila na třetí střeleckou položku společně a protože i tentokrát neudělala ani jednu chybu, dostala  se tím rovnou do čela závodu. Ovšem klid neměla, protože prakticky hned se za ní přilepila Norka Röiselandová, navíc se k nim po absolvování jednoho trestného kola přibližovala další Norka Tiril Eckhoffová.

Záleželo tedy na tom, jak si střelecky povede Davidová v poslední střelbě vestoje. Bohužel právě tam jednou střílela mimo a tím pádem jí tak první tři medailové pozice unikly. Protože čistě poslední položku odstřílely naopak obě Nory a také Italka Wierová, byly to právě tyto závodnice, které si dojely pro medaile. „Snažila jsem se udělat na střelnici maximum, hlídala jsem si na ležce i stojáku polohu a že jedna rána z dvaceti ulétne, to se prostě stane. Povedená střelba je pro mě obrovská vzpruha. Na lepší fakt nebylo, poslední dva kilometry jsem byl úplně hotová a už se jen modlila, ať dojedu do cíle a udržím za sebou Herrmannovou," okomentovala pak po závodě pro Českou televizi svůj výkon Davidová.

Světový pohár biatlonistek v Hochfilzenu - 12,5 km žen s hromadným startem (20.12.2020):

1. Röiselandová (Norsko) 34:05,5 (1)2. Eckhoffová (Norsko) +14,0 (1)3. Wiererová (Itálie) +26,9 (1)4. Davidová (ČR) +33,0 (1)5. Herrmannová (Německo) +36,6 (2)6. E. Öbergová (Švédsko) +42,4 (2)7. Simonová (Francie) +47,8 (3)8. Hauserová (Rakousko) +49,2 (3)

...

29. Puskarčíková (ČR) +4:33,6 (5)

Průběžné pořadí SP (po 9 z 26 závodů):

1. Röiselandová 4152. H. Öbergová (Švéd.) 3783. Eckhoffová 3464. E. Öbergová 3345. Alimbekavová (Běl.) 3266. Wiererová 304

...

11. Davidová 23748. Puskarčíková 3856. Charvátová 2564. Jislová (obě ČR) 20

Související

Více souvisejících

Biatlon Markéta Davidová

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy