Doping na MS v biatlonu? Policie prohledala hotel, kde jsou ubytováni Rusové

Italská policie dnes kvůli podezření z dopingu prohledala hotel v Anterselvě, ve kterém během mistrovství světa bydlí ruští biatlonisté. Podle mluvčího policie jsou z porušení pravidel podezřelí jeden závodník a jeho trenér.

Podle ruské tiskové agentury Interfax šlo o Alexandra Loginova (28), který na úvod šampionátu ovládl sprint.

Логинов выступит в мужской эстафете на ЧМ по биатлону https://t.co/ipPm7ilPKG

— Интерфакс (@interfax_news) February 22, 2020

Loginov měl problémy s dopingem už v minulosti, před pěti lety dostal dvouletý zákaz činnosti za krevní doping EPO. V Anterselvě řada jeho soupeřů v čele s Francouzem Martinem Fourcadem zpochybnila jeho bezúhonnost. Do dnešní štafety ale Loginov nakonec nastoupil jako finišman.

"Celá operace souvisela s tím, že hlavní trenér Alexandr Kasperovič používal cizí akreditaci," vysvětloval razii předseda ruského svazu Vladimir Dračov. "Policie hodinu a půl prohledávala jeho věci a některé si vzala s sebou," dodal Dračov.

Podle Loginova ale policie prohledala pokoj, na kterém bydlí spolu s Jevgenijem Garaničevem, a zabavila mu mobil a notebook. "Šlo jim jen o mne," řekl Loginov ruské televizi Match TV.

Rusko po skandálu se státem řízeným dopingem přišlo v prosinci 2017 o status řádného člena v mezinárodní unii IBU. Je pouze provizorním členem bez hlasovacího a volebního práva a bez možnosti podávat návrhy. Ruští reprezentanti se nicméně mohou účastnit závodů včetně Světového poháru či mistrovství světa.

Před několika dny IBU kvůli dopingu anulovala výsledky ruských reprezentantů Jevgenije Usťugova a Světlany Slepcovové ze sezony 2013/14. Ruská mužská štafeta tak přijde o olympijské zlato ze Soči.

Související

Juventus Turín.

Hvězdě Juventusu Pogbovi hrozí až čtyři roky bez fotbalu. Výskyt testosteronu se potvrdil

Juventus Turín se bude možná muset na následující až čtyři roky obejít bez své francouzské hvězdy Paula Pogby. Právě jemu byl totiž potvrzen doping v podobě testosteronu, jehož B vzorek měl po posledním testu pozitivní. Držiteli titulu mistra světa z roku 2018 pak kromě již zmíněného čtyřletého trestu hrozí i samotné ukončení spolupráce s turínským klubem.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

doping Biatlon Rusko sport

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy