Jeden ze skokanů na lyžích měl na Turné pozitivní test na koronavirus

Jeden ruský skokan na lyžích byl ve středu na Turné čtyř můstků pozitivně testován na koronavirus. Do karantény s ním před dnešní kvalifikací v Garmisch-Partenkirchenu museli i tři členové ruské výpravy včetně dalšího nejmenovaného skokana, kteří byli s nakaženým v nejužším kontaktu.

"Jsme v neustálém kontaktu se zdravotním úřadem v Garmisch-Partenkirchenu a společně jsme došli k tomuto rozhodnutí," uvedl šéf lékařské komise organizačního výboru druhého závodu Turné Martin Fleckenstein.

Koronavirová nákaza poznamenala už úvodní závod Turné v Oberstdorfu, před nímž měl pozitivní test Klemens Muraňka.

Kvůli němu byl původně vyřazen ze závodu celý polský tým, ale poté, co měl Muraňka výsledek opakovaného testu negativní, směli svěřenci českého trenéra Michala Doležala startovat. Bývalý dvojnásobný vítěz Turné Kamil Stoch obsadil druhé místo.

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 28 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy