Krčmář v hromadném závodě v Anterselvě krátce před Pekingem skončil sedmý

Přestože biatlonista Michal Krčmář sahal v sobotním závodě s hromadným startem v italské Anterselvě i po čtvrté pozici, nakonec z toho bylo místo sedmé. I tak ale mohla panovat u tohoto českého reprezentanta spokojenost, jelikož to pro něj bylo teprve podruhé, co se v rámci této sezóny Světového poháru vešel do elitní desítky. Takový výsledek nyní zaznamenal především díky skvělé střelbě, přičemž jedinou chybu v závodě udělal až na poslední položce. Podobně střelecky byl už na tom pouze vítěz závodu Němec Benedikt Doll.

Startovní listina pro tento závod byla nakonec docela prořídlá. Hromadného závodu se v Anterselvě nezúčastnil například Švéd Samuelsson či Rus Loginov z celkové průběžné elitní desítky stejně jako průběžný lídr této disciplíny Francouz Jaquelin.

Krátce po startu se do čela závodu dostal Nor Johannes Boe a vydržel na něm i tehdy, co po první střelbě musel na jedno trestné kolo. To čistě dokázali úvodní střelbu odstřílet jen tři závodníci, mezi kerými byl naštěstí i jediný český zástupce Michal Krčmář. Ten figuroval po druhé, opět čisté, střelbě na velice slušném šestém místě. Proti vylepšení tohoto umístění však od začátku hovořily ne docela dobře namazané lyže. Mezi bezchybnými střelci byli tehdy ještě Němec Doll a Francouz Guigonnnat, kteří byli nejblíže dosud vedoucímu Johanessi Boeovi.

I třetí střelbu, tentokrát vestoje, zvládl bezchybně Michal Krčmář a nadále tak existovala šance na to, aby se umístil co nejblíže stupním vítězů, ne-li se na ně dokonce dostat. Přestože na prvních místech se nic nezměnilo a nadále tak vepředu byli Němec Doll, Nor Johannes Boe a k nim se nově přidal další Nor Lägreid, všichni museli po třetí položce na jedno trestné kolo.

To poslední střelbu čistě zvládl Doll a následně si vybudoval takový náskok před ostatními, že do cíle už nemusel vůbec hnát. To Johannes Boe opět chyboval a navíc už na tom běžecky nebyl nikterak skvostně. Do poslední střelby pak ještě k tomu všem promluvil silný poryv větru. Možná i proto tehdy Krčmářová jedinkrát v závodě chyboval. „Byly najednou opravdu těžké podmínky, z toho jsem vybruslil ještě perfektně," uvedl ke svému výkonu po závodě v rozhovoru pro ČT sport.

Společně s dalšími třemi biatlonisty bojoval následně český reprezentant o čtvrtou příčku, ale jak už bylo řečeno, lyže mu tentokrát vůbec nejely a nebylo tak divu, že skončil až sedmý. Pořád to ale pro něj byl druhý nejlepší výsledek v sezóně takhle krátce před olympiádou v Pekingu. „Sedmé místo je pěkný výkon, ale těžko se to soudí. Na trati to nebylo úplně ono, jak by si představoval hlavně Michal," řekl k tomu v rozhovoru pro ČT sport asistent trenéra Aleš Ligaun. Krčmář pak k tomu dodal: „Na trati byl problém, vůbec mi to nejelo. Za celou sezonu jsem neřekl proti servisu ani píp. Kluci odvádějí perfektní práci... Ale bohužel dneska nám lyže bouchly. Společně se daří, společně se nedaří."

Krčmář pak naznačil, že nedělní štafetu nepojede a že tak se ve Světovém poháru představil před odletem do Pekingu naposledy. „Masák byl asi skutečně mým posledním startem před Pekingem," sdělil.

Mužské štafety se tak podle všeho zúčastní kvarteto Žemlička, Štvrtecký, Václavík a Karlík.

Světový pohár biatlonistů v Anterselvě - 15 km mužů s hromadným startem (22.1.2022):

1. Doll (Něm.) 37:14,9 (1)2. J. Boe (Norsko) + 31,3 (3)3. Lägreid (Norsko) +1:28,8 (3)4. Guigonnat (Francie) +1:34,7 (2)5. Bakken (Norsko) +1:35,2 (3)6. Seppälä (Finsko) +1:42,1 (3)7. Krčmář (ČR) +1:54,1 (1)8. Fillon Maillet (Fr.) +1:55,5 (6)

Pořadí SP (po 15 z 22 závodů):

1. Fillon Maillet 636 bodů2. Jacquelin (Francie) 5013. T. Boe (Norsko) 4864. Samuelsson (Švédsko) 4845. J. Boe 4406. Christiansen (Norsko) 4347. Lägreid 4328. Loginov (Rusko) 413

-------

29. Krčmář (ČR) 19972. Václavík (ČR) 2978. Štvrtecký (ČR) 16

Související

Více souvisejících

Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 43 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy