Krčmářovi se ve stíhačce posunul o 18 míst. Vyhrál Francouz Fillon-Maillet

Svůj stíhací závod v rámci podniku Světového poháru ve francouzském Annecy jeli v obotu po ženách i muži. Zatímco v ženském závodě měli možnost čeští fanoušci fabndit hned třem závodnicím, v tom mužském se museli spokojit pouze s jedním českým účastníkem a to s Michalem Krčmářem. Tomu se sice podařilo zlepšit se o osmnáct míst a nakonec tak skončit třivátý. I tak ale neexistuje jistota, že to bude českému reprezentantovi stačit na nedělní účast v závodě s hromadným startem. Stíhací závod se pak nejlépe vydařil Francouz Fillon-Maillet, pro něhož to byl osmý triumf v rámci Světového poháru.

V úvodu závodu to na posunutí v pořadí z pohledu Michala Krčmáře nikterak nevypadalo, jelikož hned při první střelbě první ránu minul. A proto tak tedy musel po první zastávce na koberci hned na 150 metrů dlouhý trestný okruh. Byl tak stále na 48. místě, protože ale na následující ležce  střílel čistě, byl z toho hned posun o devět míst. Navíc ztrácel na čelo závodu dvě a půl minuty, to se mu ale podařilo taktéž snížit díky slušnému běhu.

Na zmińovaném čele startovního pole mezitím Nor Johannes Boe hned na první střelecké položce dvakrát chyboval a díky tomu se tak mohli ke slovu přihlásit Francouzi Jacquelin a Fillon-Maillet. Za nimi se přibližoval Rus Latypov. Johannes Boe mezitím klesl na pátou příčku a měl až půlminutovou ztrátu.

Následovaly střelby vestoje, přičemž tu první z nich zvládl nejlépe Fillon-Maillet, dvacet minut vteřin za ním se po této střelbě pohyboval čistě střílející Nor Christiansen, za ním pak byl Rus Latypov, jenž tak předběhl jednou chybujícího Jacquelina. Co se týče Michala Krčmáře, tak ten při tetí střelbě jednou chyboval a proto tak místo pětadvacáté pozice, z toho bylo až 36. místo.

Fillonu-Mailletovi už vítězství v tomto závodě nemohl nikdo vzít, neboť i při poslední střelbě střílel čistě. Díky tomuto vítězství se tak stal i celkovým ídrem Světového poháru. Na druhou pozici se dostal Rus Latypov díky fotofiniši. Střelecky bezchybně se na poslední stojce dařilo i Krčmářobvi, jenž se tak tedy nakonec umístil na 30. místě.

Světový pohár biatlonistů - stíhací závod na 12,5 km v Annecy (18.12.2021):

1. Fillon Maillet (Francie) 30:58,3 (0)2. Latypov (Rusko) +16,1 (2)3. Christiansen (Norsko) +16,2 (0)4. Smolskij (Bělorusko) +32,8 (1)5. J. Boe (Norsko) +43,3 (3)6. Lägreid (Norsko) +52,9 (1)7. T. Boe (Norsko) +1:09,8 (1)8. Chalili (Rusko) +1:18,6 (0)

----

30. Krčmář (Česko) +3:08,7 (2)

Stav Světového poháru (po 8 z 22 závodů):

1. Fillon Maillet (Francie) 3152. Samuelsson (Švédsko) 3123. Jacquelin (Francie) 3114. Christiansen (Norsko) 3075. Latypov (Rusko) 3076. J. Boe (Norsko) 2897. T. Boe (Norsko) 2728. Lägreid (Norsko) 233

-----

26. Krčmář (ČR) 11660. Štvrtecký (ČR) 14

Související

Více souvisejících

Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy