Mužský stíhací závod ovládl Nor Johannes Boe. Nejlepším Čechem byl až 29. Krčmář

Po ženské štafetě se v rakouském Hochfilzenu jel stíhací mužský závod na trati dlouhé 12 kilometrů. Ten ovládl Nor Johannes Boe, jenž tak navázal na páteční mužskou štafetu, ve kterém taktéž Norové v čele s ním kralovali. Stalo se tak poté, co vedle skvělého běhu ve stííhacím závodě přidali bezchybnou střelbu. Z české zúčastněné trojice Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký se nejlépe z nich umístil prvně jmenovaný, když skončil devětadvacátý a jako jediný Čech se tak dostal na bodované umístění.

Na trať jako první vyrazil a jako první taky nakonec skončil. Řeč je o norském suverénovi Johannesu Thingnesu Boeovi. Ten od samého startu ukázal všem, proč je jedničkou mezi všemi biatlonisty v současnosti a že ostatní pronásledovatelé budou mít hodně práce ho v této pozici nějak ohrozit. Nejenže skvěle během stíhacího závodu běžel, ale naprosto bezchybně střílel.

Od začátku závodu navyšoval náskok na tehdy druhého Francouze Desthieuxeho. Že na tom byl Johannes Boe v závodě skutečně dobře, to bylo vidět v polovině závodu, kdy už měl třicetidvouvteřinový náskok na zbytek startovního pole. Právě tehdy figurovalo na prvních dvou místech průběžného pořadí norské bratrské duo, jelikož druhý byl Tarjei Boe. Johannes Boe zvolnil až těsně před cílem, to však měl před tehdy druhým Rusem Alexandrem Loginovem až třičtvrttě minuty náskoku.

To Jakub Štvrtecký, jenž do závodu vyrazil v pořadí až jako devětadvacátý, si nijak v závodě nepolepšil. Po dvou svých střelbách totiž měl za sebou hned čtyři trestná kola, která již stihnul absolvovat. Ondřej Moravec pro změnu musel dvakrát na trestná kola, jenže jemu se spíše nedařilo v běžecké části závodu.

Pouze jednou během stíhacího závodu netrefil terč z Čechů Michal Krčmář, jenž i díky závěrečné čisté stojce nakonec skončel devětadvacátý.

SP biatlonistů - stíhací závod na 12,5 km v Hochfilzenu (14.12.2019):

1. J. Boe (Norsko) 31:27,0 (0)2. Loginov (Rusko) +33,5 (0)3. Jacquelin (Francie) +40,5 (0)4. Fak (Slovinsko) +41,6 (0)5. Desthieux (Francie) +41,6 (1)6. T. Boe (Norsko) +1:06,3 (2)7. Hofer (Itálie) +1:16,9 (2)8. Claude (Francie) +1:19,9 (2)

...

29. Krčmář (ČR) +3:03,6 (2)41. Moravec (ČR) +4:21,7 (3)45. Štvrrtecký (ČR) +4:45,0 (6)

Průběžné pořadí SP (po 4 z 24 závodů):

1. J. Boe 2112. Loginov 1773. Desthieux 1754. T. Boe 1685. M. Fourcade 1626. Jelisejev (Rus.) 155

...

23. Krčmář 5034. Moravec 3343. Štvrtecký 2351. Václavík 1563. Šlesingr 6

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 22 minutami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy