Neštěstí krátce před olympiádou. Samková si zlomila oba kotníky a podstoupí operaci

Tak to je pech. Jedna z největších českých medailových naději na nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu snowboardcrossařka Eva Samková si v sobotu po úspěchu ve snowboardcrossovém mixu v rámci Světového poháru v Montafonu zlomila hned oba kotníky. Česká reprezentantka se rozhodla ihned podstoupit jejich operaci a visí tak otazník nad tím, zda stihne olympijský závod konající se 9. února.

O tom, že Eva Samková podstoupí v Rakousku, kde se o tomto víkendu koná další podnik Světového poháru ve snowboardcrossu, operaci obou kotníků, inormoval média její trenér Marek Jelínek. Smolné zranění si Samková přivodila po nešťastném dojezdovém manévru po stříbrném sobotním mixu.

"Eva při předkopnutí prkna v cíli, když chtěla zajet co nejlepší výsledek, pod sebe strčila snowboard, nějak se jí kousla hrana. Skřípla si kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách," líčil dění v cíli Samkové parťák Jan Kubičík v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Následné vyšetření v nemocnici přinesl neveselý výsledek nejen pro Samkovou, ale i pro české fanoušky. "Evka si zlomila obě nohy v kotnících v hlavicích tibie (holenní kosti). Za chvíli podstoupí operaci tady u specialistů v Rakousku a rekonvalescence bude samozřejmě nějakou dobu trvat. To je zatím vše, co v tuhle dobu víme. Doufejme, že bude Evka v pohodě a že se z toho co nejdřív dostane hlavně mentálně, protože je samozřejmě velmi nešťastná," přiblížil aktuální dění kolem Samkové v nahrávce pro média trenér Jelínek.

Není tak tedy stále jasné, jak dlouho bude trvat následná rekonvalescence. Podrobnosti by se ale měla veřejnost dozvědět již začátkem příštího týdne. Je ale daleko větší pravděpodobnost toho, že se Zimn olympijské hry bv Pekingu budou muset tentokrát obejít bez Evy Samkové, vzhledem k tomu, jak moc závažné zranění je.

Připomeňme, že by jinak v Pekingu měla Samková obhájit bronz z Pchjongčchangu 2018. Na olympiádě v Soči 2014 pak získala česká závodnice zlato.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková (snowboardistka)

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy