Nor Lägreid se po sprintu radoval v Hochfilzenu i po stíhačce. Češi si pohoršili

Sobotním stíhacím závodem mužů pokračoval již čtvrtý podnik letošního biatlonového Světového poháru, jenž se konal v rakouském Hochfilzenu. V němm se stejně jako ve čtvrtečním sprintu z vítězství nakonec radoval Nor Sturla Holm Lägreid. Co se týče českých závodníků, tak těm se v závodě nedařilo přeedevším střelecky a i proto se oproti sprintu pohoršili. Nejlepším Čechem byl až čtyřiatřicátý Michal Krčmář.

Kdo zkrátka chtěl v tomto závodu uspěr, musel se vyvarovat chyb na střelnic. To pochopitelně věděl i Nor Sturla Holm Lägreid, jenž při své první střeleckou položku vleže vybílil bez problémů všechny terče, stejně jako další Nor Johannes Dale, zatímco jejich reprezentační kolega Johannes Boe netrefil v úvodu hned dva terče a proto tak následně na čelo hned ztrácel až 51 vteřin. Byl tak až za třetím Francouzem Emilienem Jacquelinem a Švédem Martinem Ponsiluomou, jenž v tu chvíli byl průběžně druhý.

Na úvodní střelbě se jedné chyby nevyvaroval Ondřej Moravec, to Michal Krčmář nechyboval. Adam Václavík ale musel na dvě trestná kola a na jedno pak také další reprezentant Milan Žemlička, pro nějž to byl premiérový start ve Světovém poháru.

Pokud jste se podívali na čelo závodu i po druhé střelbě vleže, žádnou změnu jste nemohli zaznamenat. I tehdy na něm byli dva stejní Norové Lägreid a Dale. Oba dva totiž opět zastříleli nejen rychle, ale hlavně čistě. To nemohl o sobě říct Michal Krčmář, který zaznamenal jednu chybu a po této oložce tak figuroval až jako devětadvacátý. Ani Moravcovi se příliš nedařilo, z 27. pozice se propadl rovnou až na devětatřicátou. Václavík se Žemličkou absovovali druhou střelbu naproto totožně jako tu svou první.

Zlom závodu začal nastávat až po první střelbě vestoje. Zatímco Dale musel hned na tři trestná kola, Lägreid pouze na jedno. To tak byla hozená rukavice pro pronásledovatele této norské dvojice, tedy pro trio Ponsiuoma, Christiansen a Jacquelin.

Krčmář se v tu chvíli snažil společně s Moravcem střílet rychle, ale oba dva jednou minuli. To Václavíkovi se Žemličkou se naopak střelecky dařilo bezchybně.

Jelikož na poslední střelbu v závodě přijížděl první Lägreid s pětadvacetivteřinovým náskokem, stál o to, aby se na koberci nemusel nikterak hodně zdržovat. To se mu podařilo a o tom, kdo vyhraje stíhačku nebylo už v Hochfilzenu pochyb.

To tajenka, kdo bude nakonec v závodě druhý, nebyla rozluštěna do samotného závěru. Nakonec ale v tomto souboji zvítězil Jacquelin nad Johanessem Boe a díky Francouzově skvělému závěrčnému stoupání a rychlému běhu, tak tedy Jacquelin přijel do cíle s náskokem čtyři desetiny.

Závěrečnou střelbu zvládli bezchybně jak Krčmář, tak Moravec, ale v konečném pořadí nakonec prvně jmenovaný skončil až čtyřiatřicátý, druhý jmenovaný pak až jednačtyřicátý. Adam Václavík nakonec skončil na 52. místě, Žemlička při své premiéře devětapadesátý.

Světový pohár biatlonistů v Hochfilzenu - stíhací závod mužů na 12,5 km (19.12.2020):

1. Lägreid (Norsko) 31:14:9 (1)2. Jacquelin (Francie) +8,5 (0)3. J. Boe (Norsko) + 8,9 (3)4. Christiansen (Norsko) + 13, 0 (0)5. Ponsiluoma (Švédsko) +15,7 (0)6. Dale (Norsko) +38,6 (4)7. T. Boe (Norsko) +41,0 (1)8. Fillon Maillet (Francie) +1:08,3 (2)

---------------------

34. Krčmář (ČR) + 2:56,8 (3)41. Moravec (ČR) + 3:27,1 (4)52. Václavík (ČR) + 4:38,1 (5)59. Žemlička (ČR) +6:28,1 (5)

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy