Nové Město na Moravě slaví úspěch. SP v biatlonu tam bude i v letech 2023, 2025 a 2026

Pokud to situace kolem koronavirové pandemii bude dovolovat, čeští sportovní, a zvláště pak ti biatlonoví, fanoušci těšit na světový biatlon v Česku i v dalších letech. Vedení Mezinárodní biatlovové unie IBU totiž v pátek zveřejnilo kalendář závodů Světového poháru v biatloniu na další čtyři roky, ze kterého vyplývá, že i v letech 2023, 2025 a 2026 se Světový pohár v tomto zimním sportu bude konat v Novém Městě na Moravě. Už dříve se rozhodlo o tom, že v tomto českém středisku se v roce 2024 bude konat i mistrovství světa v biatlonu.

Rozhodnutí IBU přivítal pochopitelně šéf českého biatlonu Jiří Hamza, jenž se k tomu vyjádřil na svazových webových stránkách. "Je vidět, že jsme se jako organizátor osvědčili. Je to skvělá zpráva nejen pro Nové Město na Moravě, ale pro celý český biatlon," uvedl konkrétně Hamza a pokračoval: "Budovali jsme Nové Město na Moravě postupně a já věřím, že dobře. Proto nám nyní patří stálé místo v kalendáři Světového poháru a biatlonisté se i díky skvělým fanouškům do Vysočina Areny rádi vrací."

Nové Město na Moravě mělo dosud jisté kromě již zmiňované MS 2024 závody Světového poháru nejen letos za tři týdny, ale i závody IBU Cupu konající se v příštím roce. V roce 2023 se závody SP v Novém Městě na Moravě bude konat od 27. února do 5. března, v roce 2025 pak od 3. do 9. března a v roce 2026 od 19. do 25. ledna.

Mimochodem, co se týče světového šampionátu v roce 2024, to se bude konat od 5. do 8. února.

Pomalu se tak podařilo tomuto českému středisku stát se tradičním dějištěm závodů Světového poháru a zařadilo se tak po bok Hochfilzen, Oberhof, Ruhpolding, Anterselvu a Oslo (Holmenkollen). Že se tedy světový biatlon i v příštích letech ukáže v České republice, těší i samotné závodníky, konkrétně se k rozhodnutí IBU vyjádřil třeba Michal Krčmář. "Nechci, aby to znělo namachrovaně, ale fanoušci super, zázemí bomba, tomu závodu tam nic nechybí. I reakce závodníků jsou, že se tam rádi vrací. Areál je metrově dostatečně odpovídající, navíc tam vzniknou nějaké nové budovy kvůli mistrovství světa, i když nevím, jak to v téhle krizi bude. Je to odměna pro organizační výbor a pro nás závodníky je to super. I pro nastávající generaci je to obrovská škola, která je bude posouvat dopředu," nechal se slyšet třicetiletý reprezentant.

Související

Více souvisejících

Biatlon Nové Město na Moravě

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 38 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy