S biatlonem se rozloučil Ondřej Moravec 17. místem pro Čechy ve smíšené štafetě dvojic

Konec jedné dlouhé biatlonové kariéry byl k vidění v neděli na Novém Městě na Moravě, kde tak skončil další podnik letošního biatlonového Světového poháru. Právě nedělním štafetovém závodě smíšených dvojic se uzavřela bohatá sportovní kariéra šestatřicetiletého biatlonisty Ondřeje Moravce, kterého v cíli vítala kromě celého českého biatlonového týmu i jeho rodina. Na svůj poslední závod ale nebude, co se týče výsledku, vzpomínat v nejlepším. Především kvůli své druhé zpackané střelbě parťačky Ondřeje Moravce Lucie Charvátové, která z celkových osmi ran ani jednu nezamířila přesně do terčů, skončila česká štafeta na 17. pozici.

Kvůli již zmíněné hororové první střelbě vestoje v podání Lucie Charvátové tak musela česká dvojice během závodu absolvovat celkem až sedm trestných kol. Od inkriminované položky české reprezentantky tak bylo jasné, že pro Čechy to bude závod především o tom, aby z něj nebyli staženi. To se nakonec naštěstí nestalo. "Nezapomenutelný závod, hlavně nám šlo o dojetí do cíle. Byl to vlastně takový zběsilý úprk před čelem závodu a jsem moc rád za ten vydařený konec, kdy jsem na posledním úseku dal deset terčů na deset ran," říkal však po závodě loučící se Moravec.

V polovině závodu se ocitala česká vlaječka až na poslední pozici, právě díky Moravcovi a jeho vcelku bezchybné střelbě se ale postupně zvedala startovním polem a cílem tak Češi projeli na 17. místě se ztrátou tří minut a 45 vteřin na první Švédy. Ti se mohli naopak radovat ze zlata z tohoto závodu především poté, co až v cílové rovince Samuelsson dokázal předběhnout Nora Lägreida.

Co ale na tom, kolikaté skončilo Česko v tomto závodě. Hlavním tématem bylo ono loučení šestatřicetiletého Ondřeje Moravce, držitele devíti medaili z mistrovství světa a olympijských her. „Atmosféra v cíli byla úžasným překvapením, takhle jsem si dlouho nepobrečel. Ještě teď mi zběsile buší srdce, prožil jsem nesmírně emotivně chvíle," nechal se slyšet Moravec v pozávodním rozhovoru pro Českou televizi, během kterého ho kolegové z reprezentace polévali šampaňským.

Následně mu byla puštěna zdravice dalších skvělých osobností českého sportovního světa od Barbory Špotákové přes Josefa Váňu a Evu Samkovou až po Jaromíra Jágra. Ten nemohl uvěřit tomu, že se Moravec rozhodl uončit kariéru. „Vůbec nechápu, proč chceš končit už v šestatřiceti," říkal legendární český hokejista.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě - štafeta smíšených dvojic (14.3.2021):

1. Perssonová, Samuelsson (Švéd.) 37:41,4 (0+7)2. Tandrevoldová, Laegreid (Nor.) -1,5 (0+6)3. Dunkleeová, Doherty (USA) -26,1 (0+7)4. Hauserová, Eder (Rak.) -40,8 (0+9)5. Kuklinová, Jelisejev (Rus.) -1:10,8 (0+7)6. Simonová, Guigonnat (Fr.) -1:19,3 (2+14)

...

17. Charvátová, Moravec (ČR) -3:45,5 (7+11)

Konečné pořadí smíšených štafet (po 6 závodech):

1. Norsko 2282. Francie 2113. Švédsko 210

...

14. Česko 112

Související

Více souvisejících

Biatlon Ondřej Moravec (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy