Sáblíková k dalšímu závodu v Calgary nenastoupila kvůli problémům ve svazu

Podle původních plánů se měla česká reprezentantka v rychlobruslení Martina Sáblíková objevit na patnáctistovce v rámci Světového poháru v Calgary. Trojnásobná olympijská šampionka se však nakonec na oválu v Kanadě neobjevila a to kvůli problémům uvnitř českého rychlobruslařského svazu. V rámci skupiny A tak byla k vidění z českých závodnic pouze Nikola Zdráhalová.

Ta díky času 1:53:90 skončila v tomto závodě na devátém místě a v celkovém hodnocení se na této distanci objevuje na šestnácté pozici. Zároveň tak tímto svým nedělníím výkonem Zdráhalová zaostala o skoro čtyři desetiny sekundy za sbvým osobním maximem, který si zajela před týdnem v Sat Lake City.

Svá maxima si mimochodem v Calgaary naopak vylepšila během tohoto víkendu na tratích dlouhých 500, 1000 a 3000 metrů.

Zatímco v pátek se Sáblíková v Calgary zúčastnila závodu na 3000 metrů, po kterém se poprvé v této sezóbně dokázala dostat na stupně vítězů, nyní se závodu nezúčastnila vůbec. A to kvůli zatím blíže nespecifikovaným intterním problémům svazu. "Důvodem jsou interní problémy v rámci našeho malého svazu eskalující v průběhu kvalifikačních závodů. Je mi líto, že někteří lidé nerespektují fair play ani týmové hodnoty. Ke škodě nás všech a našeho krásného sportu. Pořád se s tím peru, před dalším vyjádřením ale chci vydechnout a vše si srovnat v hlavě," uvedla k tomu všemu zatím Sáblíková na svém facebookovém profilu.

Naposledy se tedy na patnáctistovce v rámci letošního Světového poháru představila v Tomaszówě Mazowieckém v Polsku a tehdytam na této trati skončila až devatenáctá. Podle pravidel by tak tedy proto měla klesnout do divize B, přičemž v Calgary je v této divizi přihlášena za Česko pouze teprve osmnáctiletá Zuzana Kuršová.

O jaké konkrétní problémy ve svazu jde, tak to o tom prý nemá ponětí ani samotná předsedkyně Českého svazu rychlobruslení Marcela Bradová. "Asi nejlépe kontaktovat jejího manažera pana Trávníčka. Já vím jen to, že měla zdravotní problémy. Více mi nebylo sděleno," uvedla pouze Bradová pro ČTK.

Související

Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Martina Sáblíková

Brusle na hřebík ještě nevěší. Rychlobruslařka Sáblíková pokračuje dál v kariéře

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková ve čtvrtek oznámila své rozhodnutí, že bude nadále pokračovat ve své kariéře a že tak tedy nehodlá ještě končit. Podle svých slov má stále takovou výkonnost, která ji uschopňuje nadále bojovat s těmi nejlepšími. "Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími," uvedla konkrétně Sáblíková.

Více souvisejících

Rychlobruslení Martina Sáblíková

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy