Sáblíková zajela v Calgary nejlepší čas sezóny. Na tříkilometrové trati skončila třetí

Poprvé v této sezóně se česká reprezentantka Martina Sáblíková dostala na stupně vítězů. V rámci závodu Světového poháru konajícího se tento víkend tentokrát v Calgary se v pátek představila na tříkilometrové trati a právě na ní pak nestačila pouze na Italku Francescu Lollobrigidovou a Kanaďanku Isabelle Weidemannovou.

Když svěřenkyně kouče Petra Nováka projela cílem, na tabuli svítil její výsledný čas 3:55,500 minuty. Italka Lollobrigidová pro změnu zajela v čase 3:54,437 minuty a před Sáblíkovou tak tedy měla náskok 1,06 sekundy. Pokud jde o průběžné celkové pořadí této disciplíny, tak v ní česká trojnásobná olympijská šampionka figiruje akttuálně na pátém místě.

Lídryně průběžného celkového hodnocení této disciplíny Irene Schoutenová z Nizozemska, jež opanovala první tři závody Světového poháru, tentokrát do závodu v Cagary nenastoupila a i proto tak tedy v průběžném hodnocení klesla na třetí pozici. Novou vedoucí závodnicí se naopak stala po pátečním dni Kanaďanka Weidemannová.

Další česká reprezentantka Nikola Zdráhalová se v pátek představila v Calgary na pětistovce, kde si svým časem 38,347 dokázala vylepšit svůj osobní rekord a v rámci divize B se tak umístila na 10. místě. Zdráhalová se teprve na tříkilometrové distanci v Calgary v divizi B představí.

Související

Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Martina Sáblíková

Brusle na hřebík ještě nevěší. Rychlobruslařka Sáblíková pokračuje dál v kariéře

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková ve čtvrtek oznámila své rozhodnutí, že bude nadále pokračovat ve své kariéře a že tak tedy nehodlá ještě končit. Podle svých slov má stále takovou výkonnost, která ji uschopňuje nadále bojovat s těmi nejlepšími. "Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími," uvedla konkrétně Sáblíková.

Více souvisejících

Rychlobruslení Martina Sáblíková

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy