Skeletonistka Fernstädtová nenavázala na sibné tréninky. Přesto má šanci na medaili

Zatímco v tréninkových jízdách mířila česká skeletonistka Anna Fernstädtová hodně vysoko, přičemž poslenní tréninkovou jízdu ze šesti dokonce vyhrála, ostrý závod se jí zatím nedaří podle představ. Po dvou úvodních jízdách z celkových čtyř se nachází na průběžném sedmém místě se ztrátou 45 setin na vedoucí Australanku Jaclyn Narracottovou. Nadále ale existuje naděje, že by mohla Fernstädtová z Pekingu odjet s cenným kovem. O tom ale rozhodnou až poslední dvě jízdy, které jsou na programu v sobotu.

Jako vždy, tak i tentokrát hned na startu Fernstädtová zaostávala za svými soupeřkami. V ledovém korytu Jang-čching pak následně musela tuto ztrátu dohánět až nakonec dojela do cíle v řase, který ji v tu chvíli umístil na šesté místo. Šestý čas pak zajela i ve druhé jízdě, což znamenalo, že v součtu jízd je aktuálně celkově sedmá. "Pozice je docela v pohodě. Nebyly to moje nejlepší jízdy, takže s tím nejsem stoprocentně spokojená, ale celkově to asi bylo dobrý. Když kouknu na sezonu, tak to bylo úplně skvělý. Starty mi vyšly dobře a myslím, že jsem v dobré pozici. I se špatnou jízdou jsem dvě desetiny k medaili. Ještě není nic prohráno, není nic vyhráno," okomentovala svoje výkonby Fernstädtová.

Především ve druhé jízdě udělala česká reprezentantka chybu, která ji mrzí ze všeho nejvíc. Udála se mezi čtvrtou a pátou zatáčkou, kdy byla zbržděna mantinelem. "V tréninku jsem měla jednu jízdu, v které se mi to nestalo. Doufala jsem, že to v závodu dám, v první jsem to dala a v druhý ne. Je to dlouhá, technicky náročná dráha. Vědělo se, že žádná holka nejezdí dokonale. Jde o to, kdo udělá nejmíň chyb," ví Fernstädtová.

Uprostřed tohoto olympijského závodu je na čele Narracottová, druhé a třetí místo pak patří Němkám, olympijské debutantnce Hannah Neiseové (ztráta +21 setin) a mistryni světa Tině Hermannové (+23 setin).

Propad v pořadí zaznamenala Kanaďanka Mirela Rahnevaová, která po prvním kole vedla, ale po druhém byla odsunuta až na devátou pozici. Co se týče vítězky celkového pořadí Světového poháru Nizozemky Kimberley Bosové, tak ta se naopak v závodě posunula z desáté na šestou příčku.

Skeleton - ženy (po 2 ze 4 jízd) - ZOH v Pekingu (11.2.2022):

1. Narracottová (Austr.) 2:04,34 (1:02,05+1:02,29)2. Neiseová -0,21 (1:02,36+1:02,19)3. Hermannová (obě Něm.) -0,23 (1:02,28+1:02,29)

...

7. Fernstädtová (ČR) -0,45 (1:02,35+1:02,44)

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 40 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy