Skvělá Jislová pokračuje v životní formě. V masáku skončila pátá, Davidová pak osmá

I v nedělním závodě s hromadným startem v rámci Světového poháru v biatlonu ve francouzském Annecy pokračovala česká rprezentantka Jessica Jislová ve své životní formě. Ta se po dvanácté příčce v sobotní stíhačce právě v neděli dosáhla svého dalšího osobního maxima a to skvělého pátého místa. Podařilo se jí to i díky tommu, že jako jediná závodnice ve startovním poli zastřílela všechny položky bezchybně. Další Češka Markéta Davidová pak skončila také v elitní desítce na osmém místě. Závod ovládla Švédka Elvira Öbergová.

Klíčem k úspěchu v tomto závodě byla pochopitelně co nejčistší střelba po celý čas závodu s hromadným startem, do kterého se mimochodem vůbec poprvé ve své kariéře kvalifikovala právě v posledních dnech výtečně závodící Češka Jessica Jislová. A právě ta patřila společně se svojí krajankou Markétou Davidovou k těm závodnicím, co zvládly první střeleckou položku. Celkem jich bylo devatenáct. Komu se ale rozhodně úvodní položka nevydařila vůbec, tak toItalce Viitozziové, která musela hned na pět trestných kol.

Po této střelbě se vedoucí skuina rozdělila na dvě, přičemž naštěstí pro české fanoušky v té první byla k viděn průběžně desátá Davidová. V té druhé pak s ostupem čtvrt minuty figurovala Jislová. Následovala druhá ležka a i během ní Jislová ani jednou nechybovala a vyhoupla se tak na devátou pozici. To Davidová musela na jedno trestné kolo a na svou krajanku ztrácela deset vteřin. Za chvíli ale už byly obě Češky u sebe a na vedoucí francouzské duo Simonová a Chevalierová-Bouchetová ztrácely téměř půl minutu.

Po následné třetí poožce střílenou už vestoje se do vedení dostala Itlka Wiererová, která tak pokračovala v bezchybné střelbě v tomto závodě. Stejně ztak úspěšnou střelbu měla nadále i Jislová a ta tak rázem byla sedmá. Davidová při této střelbě chybovala hneed při první ráně, protože pak ale byla rychlá na lyžích, i ona byla poté v elitní desítce.

Po zábvěrečné stojce bylo jasné, že jedinou závodnicí, které se podařilo čistě zastřelit na všech terčích, zůstala Češka Jislová, díky čemuž tak opouštěla poslední zastávku na koberci na první pozici. Postupem času ale bylo na Češce vidět, že už nemá dost sil a pstupně se propadala na pátou, ale ui tak překrásnou pozici. Na suverénní Švédku Elbviru Öbergovou nikdo neměl, na druhou příčku se dostala Francouzka Simonová, třetí pak skončila Ruska Rezcvovová.

„Snažila jsem si co nejvíc pomoct střelbou, protože v běhu to byla pro mě dřina. Vyšlo to skvěle, od Ježíška jsem si přála účast v masáku a po premiéře jsem děsně šťastná," komentovala svůj výkon pro ČT sport očividně djatá Jislová.

Ani přes slušné osmé místo nebyla příliš sama se sebou spokojena Davidová. "Je to se mnou jako na houpačce. Konečně mně nohy fungovaly, ale už se radši z toho moc neraduju. Škoda těch dvou ran na střelnici, obě byly blízko terče. Mohla jsem klidně dojet na pódium," věděla.

Světový pohár biatlonistek - 12,5 km žen s hromadným startem v Annecy (19.12.2021):

1. E. Öbergová (Švédsko) 35:21,7 (2)2. Simonová (Francie) +10,7 (2)3. Rezcovová (Rusko) +12,1 (2)4. Wiererová (Itálie) +13,3 (1)5. Jislová (ČR) +13,9 (0)6. Röiselandová (Norsko) +19,3 (2)7. Nigmatullinová (Rusko) +28,2 (1)8. Davidová (ČR) +30,1 (2)

Stav SP (po 9 z 22 závodů):

1. Röiselandová (Norsko) 4172. E. Öbergová (Švédsko) 3873. Alimbekovová (Bělorusko) 3274. Hauserová (Rakousko) 3215. Solaová (Bělorusko) 3206. H. Öbergová (Švédsko) 3187. Bescondová (Francie) 2508. Braisazová-Bouchetová (Francie) 235

------

11. Davidová (ČR) 22721. Jislová (ČR) 15748. Puskarčíková (ČR) 3058. Charvátová (ČR) 2169. Vinklárková (ČR) 12

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy