Smůla pro český snowboardcross. Po Evě Samkové se zranila i mužská jednička Kubičík

Krátce před zimními olympijskými hrami v Pekingu zažívá český snowboardcross velmi smolné období. Jak známo, již v prosinci si zlomila obě kotníky česká ženská jednička Eva Samková. Nyní český snowboardcross přišel i o mužskou jedničku Jiřího Kubičíka. Ten si totiž v rámci Světového poháru v Krasnojarsku po úspěšné kvalifikaci poranil pro změnu rameno, a tak se v následujících závodech neobjeví.

Je tak tedy otázkou, jak to bude s jeho účastí na blížící se olympiádě v Pekingu. Český závodník se musí pochopitelně ze všeho nejdříve podrobit vyšetření.

"Upadl v poslední pravotočivé zatáčce a poškodil si rameno. Nevíme přesně, jaký je rozsah jeho zranění, protože magnetická rezonance v ruské nemocnici nefungovala. Až po návratu do Čech budeme vědět, jak dále," řekl k tomu tréner Marek Jelínek.

Dodejme, že nedělní závody se jely bez kvalifikace, a tak se i čeští závodníci zúčastnili prvního kola v rámci vyřazovacích jízd. Právě z prvního kola ale nepostoupil ani jeden Čech. Vendula Hopjáková skončila pětadvacátá, Jakub Žerava pak třiatřicátý. Triumfovali Němec Martin Nörl a Britka Charlotte Bankesová.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Snowboarding

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy