Suverénní Ledecká si na snowboardu v Cortině připsala dvacátý triumf

Přestože na předešlém podniku Světového poháru ve snowboardingu v italské Carezze, konkrétně v paralelním obřím slalomu, nakonec Ester Ledecká neuspěla, protože ve finále přišel pád, všechny předešlé jízdy v tomto italském středisku zvládla suverénním způsobem. A suverénním způsobem zahájila i další zastávku Světového poháru v Cortině d´Ampezzo. I tady totiž bez větších problémů ovládla kvalifikaci.

V rámci ní totiž byla česká reprezentantka v součtu dvou jízd o čtyři vteeřiny rychlejší než druhá Ruska Sofia Nadyršinová. Zatímco v modrých brankách byla Češka rychlejší o 2,18 vteřiny, v další jízdě vb červených brankách zase o 1,83 vteřiny.

Překvapením pak je že do hlavního závodu v Cortině nepostoupila lídryně Světového poháru Ramona Hofmeisterová z Německa, která kvůli chybě ve druhém kole skončila až na 25. místě. Tedy o místo před další Češkou Zuzanou Maděrovou.

Po první kvalifikační jízdě pak skončilo působení v Cortině pro Adama Počinka a Viktora Brůžka.

Průběh vyřazovacích jízd

Hlavní závod bude chtít Ledecká zvládnout daleko lépe než ten v Carezze a ve finále tak bojovat o jubilejní dvacátý triumf ve Světovém poháru. V hlavním závdě nejprve v osmifinále  dokázala Ledecká vyřadit další ruskou soupeřku Bykovovou, v následném čtvrtfinále zase porazila Japonkou Takeučiovou a v semifinále na Ledeckou nenašla recept ani Ochnerová z Itálie.

S Nadyršinovou, tedy s omnástiletou Ruskou, se kterou se utkala už v kvalifkaci, se Ledecká naknec utkala i ve finále. I tentokrát v něm byl pád, ale naštěstí se netýkal české závodnice. Ta se tak tedy doškala kýženého dvacátéhoh triumfu a připsala si tak 100 bodů do průbběžného celkového pořadí.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 25 minutami

před 31 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 5 hodinami

před 5 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Na Ukrajině podle analýzy zemřelo 50 tisíc ruských vojáků. Zraněných jsou statisíce

Během konfliktu na Ukrajině zahynulo už přes 50.000 příslušníků ruské armády. Uvedla to ve středu zpravodajská televize BBC s odvoláním na své redaktory, nezávislý zpravodajský web Mediazona a dobrovolníky. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy