Stíhačku žen ovládla Eckhoffová následovaná sestrami Öbergovými. Davidová dvacátá

Po stíhacím závodě mužů se v rakouském Hochfilzenu konal stíhací závod žen v rámci čtvrtého podniku biatlonového Světového poháru 2020/21. I tentokrát se z vítězství svého reprezentanta radovali Norové, když do cíle jako první dojela Tiril Eckhoffová, jež tak navázala na svůj triumf ze čtvrtečního sprintu. Na stupních vítězů ji pak doplnily švédské sestray Hana a Elvira Öbergovy. Nejlepší Češkou byla až dvacátá Markéta Davidová. Co se týče střelby, ani jedna z českých reprezentantek během závodu nevystřílela všechny terče.

Přestože se Markéta Davidová dopustila na první ležce jedné střelecké minely, díky svému tradičně rychlému běhu si dokázala polepšit o jednu příčku. To další české reprezentatnky si po první střelbě naopak pohoršily. Zatímco Eva Puskarčíková se propadla pouze o čtyři příčky na 26. místo, Jessica Jislová hned o osmnáct míst.

To Norka Tiril Eckhoffová, která do závodu vyrazila jako první, vyčistila všechny terče a mohla tak směle nadále pokračovat ve svém rychlém tempu. A nebyla jedinou závodnicí, které se takto na trati dařilo. Stejně na tom tehdy totiž byla i Ingridy Tandrevoldová. Další norská reprezentantka Marte Olsbuová Röiselandová pro změnu na střelnici jednou chybovala a proto se tak natřetí pozici dokázala dostat Franziska Preussová z Německa.

Markéta Davidová předváděla na trati jeden z nejrychlejších běhů v celém startovním poli, konkrétně čtvrtý nejrychlejší a k tomu navíc se jí na druhé střelbě vleže dařilo tak, že ani jednou nechybovala a navíc tuto položku odstřílela za 26 vteřin. Podobně si vedla i Jessica Jislová, díky čemuž si tak polepšila o jednu příčku, pouze Puskarčíková musela na jedno trestné kolo.

Co se týče situace na čele závodu, tak jak Eckhoffová, tak i Tandrevoldová jednou minuly a stejně tak absolvovala druhou střelbu v závodě Preussová. Proto se na druhou pozici v tu chvíli dostala Švédka Hanna Öbrgová, která do té doby figurovala až na šestém místě.

Následovaly tak střelby vestoje. Zatímco Davidová na ni jednou minula a poté se tak pohybovala na 15. příčce s odstupem minuty a 11 vteřin k tomu na čelo závodu, tak Jessica Jislová taktéž musela hned na třu trestná kola. Jediná Puskarčíková tehdy ani jednou nechybovala a díky tomu se tak držela na bodovaném umístění.

Jinak se závodnicím moc nna první stojce nedařilo podle jejich představ. A i proto se za první Eckhoffovou dostala Dorothea Wiererová z Itálie, tzřetí byla Tandrevoldová před Elvirou Öbergovou.

Před poslední střelbou v závodě to z pohledu české jedničky Markéty Davidové vypadalo velmi nadějně, ovšem ke svému stále rychlému běhu nedokázala přidat čistou střelbu, neboť musela na dvě trestná kola a bylo tak z toho nakonec dvacáté místo. Puskarčíková s Jislovou musely na jedno trestné kolo. Protože první Eckhoffová poslední střelbu zvládla bez potíží a vítězství tak měla v kapse.

Drama se ale dělo za ní. Wiererová totiž na trati spadla a díky tomu se tak druhou pozici dostala Hanna Öbergová. Její mladší sestra Elvira sice v závěru kupila chybu za chybou, nakonec ale překvapila všechny a především pak Tandrevoldovou svým finišem v závěru a skončila na bronzové příčce.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - stíhací závody (19.12.2020):

Ženy (10 km):

1. Eckhoffová (Nor.) 28:24,8 (1)2. H. Öbergová -22,5 (2)3. E. Öbergová (obě Švéd.) -27,6 (2)4. Tandrevoldová (Nor.) -28,2 (2)5. Wiererová (It.) -42,2 (1)6. Preussová (Něm.) -49,4 (2)7. Röiselandová (Nor.) -1:03,5 (4)8. Perssonová (Švéd.) -1:04,3 (2)9. Herrmannová (Něm.) -1:13,7 (2)10. Lunderová (Kan.) -1:23,6 (1)

...

20. Davidová -2:11,8 (4)26. Puskarčíková -2:31,3 (2)42. Jislová (všechny ČR) -3:28,1 (5).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 26 závodů):

1. Röiselandová 3552. H. Öbergová 3513. Alimbekavová (Běl.) 3054. E. Öbergová 2965. Eckhoffová 2926. Preussová 265

...

12. Davidová 19448. Puskarčíková 3456. Charvátová (ČR) 2564. Jislová 20

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy