Opravdu jsou zdravé potraviny zdravé? Tělu prospívají, jinde ale pěkně škodí

V prevenci proti stárnutí pleti někdy dokáže správná strava mnohem víc než drahé krémy. Některé potraviny mají doslova čarovnou moc, jiné pro změnu kůži poškozují. A to i přesto, že jinak je jejich konzumace zdravá.

Přidejte svůj názor 1 komentář

Vlašský ořech

Existuje mnoho metod, jak zpomalit stárnutí pokožky. I když je estetická chirurgie na vzestupu, ženy často zapomínají, že existuje i mnohem levnější a přirozenější alternativa. Některé druhy potravin jsou hotovými elixíry mládí. Čerstvá zelenina a ovoce, rostlinné bílkoviny a spousta čisté vody – to jsou základní suroviny, které přispívají k tomu, abyste měli hladkou, krásnou a zdravou pleť.

Důležité jsou i kvalitní tuky. Cenným zdrojem jsou např. panenský olivový olej, mandle, ořechy, tykvová a sezamová semínka, losos. Vhodné je také konzumovat makrelu, tuňáka z konzervy a mořské plody.

Lykopen, což je červené barvivo ve slupce rajčete, velmi dobře chrání pleť při pobytu na slunci. Navíc je oporou stavebního materiálu pleti, kolagenu a elastinu. Proti vráskám pomáhá i selen obsažený v houbách, rýži a obilovinách.

Avokádo podporuje hydrataci pleti

Avokádo je zdrojem vitaminů a minerálů, ale hlavní význam je spatřován v jeho hydratační funkci, a to díky vysokému obsahu omega 3 nenasycených mastných kyselin. Měli bychom ho proto jíst hlavně v létě, kdy má kůže sklon k vysušování. Avokádo nabízí kožním buňkám široké spektrum důležitých látek, například vitaminy C a E, které mají významné regenerační schopnosti, především v kombinaci s potravinami s vysokým obsahem selenu.

Oříšky krásy

Brazilské oříšky jsou skutečným skvostem pro pokožku. Tyto oříšky pomáhají pleť chránit a lépe se vypořádat s působením slunečních paprsků. Navíc předcházejí vráskám a poškození kožních buněk. Obecně jsou považované za oříšky krásy, protože vylepšují i kvalitu vlasů.

Co vaši pleti nesvědčí

Ovocný jogurt je zrádný především vysokým obsahem cukru. Dejte přednost bílému přírodnímu jogurtu a neslazeným mléčným výrobkům. Těstoviny a pečivo z bílé mouky se rychle mění v jednoduchý cukr, který dramaticky zvyšuje hladinu inzulinu v krvi. Přemíra cukru v krvi ničí elastin a kolagen v pleti. Alkohol dehydratuje pokožku, navíc játra po konzumaci alkoholu uvolňují do metabolizmu volné radikály, které mají negativní vliv na vzhled pokožky. Uzeniny v sobě skrývají spoustu volných radikálů, které urychlují stárnutí pleti.

Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Nemoc, která lidem trhá maso, nezmizela. Lékaři by měli pacienty testovat…

21.02.2019 13:50 Lepra neboli malomocenství je nemoc, která je považována za stejně vymýcenou, jako například mor.…

Izraelci budou měřit množství plastů v moři, využijí k tomu zvláštní…

20.02.2019 09:25 Izraelští vědci v nově publikované studii informovali o svém záměru využít mořské živočichy sumky…

Česko jako vědecká velmoc? Ze schválených peněz se vyčerpalo 99 procent

18.02.2019 12:30 Ze schválených 33,8 miliardy korun ze státního rozpočtu na vědu, výzkum a inovace pro rok 2018 se…

Můžeme zničit planetu? Nejsilnější explozi na světě se nevyrovná ani…

17.02.2019 16:24 Výbuchy a ohnivé exploze tvoří dnes jednu z hlavních složek hollywoodských trháků. Aby taky ne,…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama
reklama