Revoluce v potravinářství? Vědci chtějí stříkat čárové kódy na maso

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Přidejte svůj názor 1 komentář

Čárový kód, ilustrační foto
doporučujeme

Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma Pricewaterhouse Coopers (PWC). Spotřebitelé se díky ní dozvědí, odkud steak je, co zvíře jedlo a jak bylo maso zpracováno.

Poprvé má být tento způsob označování hovězího masa použit v příštích 12 měsících v Číně a v Austrálii, uvedl britský list The Daily Telegraph.

Sydneyský řezník Anthony Puharich, který systém zkouší, soudí, že technologie znamená opravdovou revoluci. "Zákazník získá ohledně původu masa naprostou jistotu," tvrdí Puharich. 

Loading...
Vstupte do diskuze (1)
Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Bouřetřesení? Vědci prokázali nový jev, spojují se při něm dva ničivé živly

17.10.2019 07:42 Vědci na Floridě se zabývají možnými souvislostmi mezi dvěma přírodními živly, zemětřesením a…

Čeští vědci hledají jméno pro exoplanetu, můžete jim pomoci

16.10.2019 17:19 Čeští vědci hledají jméno pro jeden z hvězdných systémů takzvaných exoplanet, tedy planet…

Jak rychle tajou ledovce ve Švýcarsku? Nové měření vyděsilo experty

16.10.2019 09:43 Švýcarské ledovce přišly v posledních pěti letech o deset procent svého objemu, upozornila v úterý…

Zachrání lidské zdraví prase? Lékaři pracují na podivných pokusech

15.10.2019 10:45 Od nepaměti lidé a lékaři sní o tom, že bude možné nechat lidem znovu narůst ztracené orgány. Jak…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama