Revoluce v potravinářství? Vědci chtějí stříkat čárové kódy na maso

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Přidejte svůj názor 1 komentář

Čárový kód, ilustrační foto
doporučujeme

Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma Pricewaterhouse Coopers (PWC). Spotřebitelé se díky ní dozvědí, odkud steak je, co zvíře jedlo a jak bylo maso zpracováno.

Poprvé má být tento způsob označování hovězího masa použit v příštích 12 měsících v Číně a v Austrálii, uvedl britský list The Daily Telegraph.

Sydneyský řezník Anthony Puharich, který systém zkouší, soudí, že technologie znamená opravdovou revoluci. "Zákazník získá ohledně původu masa naprostou jistotu," tvrdí Puharich. 

Loading...
Vstupte do diskuze (1)
Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Klimatické změny zpustoší Zemi? Vědci zjistili, co se do roku 2100 změní

21.02.2020 08:58 Světu hrozí vážný ekologický kolaps. Televize CNN upozornila s odkazem na novou studii, která uvádí…

Tajemství neandrtálců: Vědci objevili další kostru v "hrobu s květinami"

20.02.2020 12:28 Vědci objevili další zachovalou kostru neandertálce na nalezišti Šánidar na severu Iráku. Lokalita…

Roskosmos vyměnil dva ruské členy posádky, kteří poletí na ISS

19.02.2020 22:00 Místo dvou ruských členů základní posádky, kteří měli v dubnu letět na Mezinárodní vesmírnou…

Čemu se vyhnout při jaderném útoku? Věc, kterou používáme denně, nás může…

17.02.2020 20:22 Aktualizováno Pokud by se stalo to nejhorší a došlo by k jadernému výbuchu, lidé v oblasti dosahu by podle vědců…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama