Revoluce v potravinářství? Vědci chtějí stříkat čárové kódy na maso

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Přidejte svůj názor 1 komentář

Čárový kód, ilustrační foto

Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma Pricewaterhouse Coopers (PWC). Spotřebitelé se díky ní dozvědí, odkud steak je, co zvíře jedlo a jak bylo maso zpracováno.

Poprvé má být tento způsob označování hovězího masa použit v příštích 12 měsících v Číně a v Austrálii, uvedl britský list The Daily Telegraph.

Sydneyský řezník Anthony Puharich, který systém zkouší, soudí, že technologie znamená opravdovou revoluci. "Zákazník získá ohledně původu masa naprostou jistotu," tvrdí Puharich. 

Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Fyzici přišli s děsivou teorií: Ve vesmíru jsme úplně sami. Proč? Důvod je…

15.11.2018 14:57 Zatím marně si lidé pokládají otázku: „Jsme ve vesmíru sami?“ Ačkoliv jasnou odpověď jen tak…

Opravdu mohou mobily způsobit rakovinu? Vědci už znají odpověď na ožehavou…

14.11.2018 16:02 Vědcům se podařilo odpovědět na otázku, která se objevuje od chvíle, kdy lidé začaly používat…

Opravdu spadlo Newtonovi na hlavu jablko? Objevení gravitace proběhlo…

13.11.2018 14:14 Vědec a fyzik Isaac Newton jednoho teplého letního dne sedí pod jabloní a čte si. Najednou mu na…

Do brněnské pobočce kosmického inkubátoru vstoupily první dvě firmy

12.11.2018 20:43 Do brněnské pobočky inkubátoru Evropské kosmické agentury ESA BIC(Business Incubation Centre)…

Související:

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

reklama
reklama