Revoluce v potravinářství? Vědci chtějí stříkat čárové kódy na maso

Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak ho nastříkat na maso. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například evropský skandál se zaměňováním hovězího za koňské v roce 2013

Přidejte svůj názor 1 komentář

Čárový kód, ilustrační foto

Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma Pricewaterhouse Coopers (PWC). Spotřebitelé se díky ní dozvědí, odkud steak je, co zvíře jedlo a jak bylo maso zpracováno.

Poprvé má být tento způsob označování hovězího masa použit v příštích 12 měsících v Číně a v Austrálii, uvedl britský list The Daily Telegraph.

Sydneyský řezník Anthony Puharich, který systém zkouší, soudí, že technologie znamená opravdovou revoluci. "Zákazník získá ohledně původu masa naprostou jistotu," tvrdí Puharich. 

Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Dvouminutový trik vás zbaví chuti na tučné jídlo. Co přesně musíte udělat?

20.01.2019 16:05 Na jídlo si během dne najde čas snad úplně každý z nás. Pokud si během něj vyhradíte dvě minuty,…

Čeká lidstvo nevyhnutelná smrt? I vědce překvapilo, jak často dochází ke…

20.01.2019 15:01 Četnost, jakou je naše planeta zasahována asteroidy, se od chvíle, kdy se na planetě objevili první…

Diety nefungují? Vědcům z celého světa došla trpělivost, vytvořili první…

20.01.2019 14:57 Aktualizováno Vědci z 16 zemí na světě se podíleli na vzniku tzv. planetární diety. Změna stravovacích návyků by…

Jev, který se nebude jen tak opakovat. Krvavý vlčí superměsíc bude na…

20.01.2019 13:48 Aktualizováno Jste nadšencem do astronomie? Zítra se vám vyplatí si značně přivstat. Pokud budou na obloze nad…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama
reklama