Dlouhý víkend využily k rekreaci na Lipně tisíce lidí

Lipno nad Vltavou - Lipno o prodlouženém víkendu praskalo ve švech. Volné dny spojné s víkendem využili hlavně Češi, například v kempu Camping Lipno Modřín tvořili až 80 procent ze všech ubytovaných, řekl v pondělí agentuře Mediafax Slavomír Jani, vedoucí kempu ze společnosti Lipno Servis.

Ve čtvrtek přespalo v tomto kempu 832 hostů, v pátek 776 klientů a sobotu to bylo 607 lidí. "Jde o jeden vůbec z nejlepších začátků sezóny v poslední době. Potvrzují to i další čísla," řekl Jani.

"Vodní plavidla si za čtyři dny půjčilo v Intersport půjčovně na 1300 lidí,“ uvedl vedoucí půjčoven společnosti Lipno Servis Petr Kovařík. Plavit se na nich pak mohlo dokonce až 2230 turistů.

Lanový park v areálu Active park Lipno navštívilo i přes vysoké teploty přes den 331 lidí. Každý den se pak na lanovku na vrchol Kramolína prodalo téměř 600 vstupenek. Další tisíce lidí se denně na plážích slunily a koupaly v přehradě.

Související

Poslanecká sněmovna

Vyhozené peníze: Poslancům platíme luxus, ale vůbec tam nejezdí

Praha - Luxusní ubytování, bazény, sauny a to všechno s plnou penzí za 500 korun denně. Takový luxus za tuto cenu bychom v nabídkách hotelů hledali marně. Pro poslance je to ale realita. Přesto takové výhody, využívají je minimálně. Přitom provoz těchto luxusních objektů pro poslance platí každý z nás.

Více souvisejících

rekreace

Aktuálně se děje

před 30 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy