Tenis

Související články:

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Tenis, ilustrační fotografie

Skvělý vstup do nové sezóny. Lehečka si v Adelaide došel pro premiérový triumf na okruhu ATP

Český tenisový reprezentant Jiří Lehečka zažívá nejpovedenější vstup do nové sezóny. Ovládl totiž hned první turnaj sezóny na okruhu ATP konající se v australském Adelaide, když ve finále dokázal udolat britského soupeře Jacka Drapera 4:6, 6:4 a 6:3. Po dlouhých dvou hodinách a devíti minutách tak mohla vytrysknout po heroickém výkonu zasloužená česká radost. 
Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová v Austrálii nenastoupí. Oznámila, že je těhotná

Dnes na Instagramu zveřejnila držitelka dvou triumfů z Wimbledonu z let 2011 a 2014 Petra Kvitová příspěvek hovořící o tom, že je těhotná a že tak se svým manželem a trenérem Jiřím Vaňkem očekávají letos v létě narození potomka. Třiatřicetiletá tenistka pak ale dál neuvedla, zda tato radostná skutečnost znamená konec její hráčské kariéry. Každopádně je jisté, že se nepřestaví na úvod sezóny v Austrálii. 
Barbora Krejčíková

Nečekané rozhodnutí pro český tenis. Úspěšné duo Krejčíková a Siniaková přerušilo spolupráci

Jen krátce po Poháru Billie Jean Kingové, ve kterém svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály nestačily v semifinále na pozdější vítězky celé soutěže Kanaďanky, oznámily tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, že přeruší spolupráci a nebudou v příští sezóně tvořit deblový pár. Držitelky sedmi společných grandslamů tak učinily před blížící se olympijskou sezónou.
Čínská tenistka Šuaj Čangová (Shuai Zhang)

Tenisový podvod v Budapešti: Rozhodčí pomohli nesportovní Maďarce, soupeřka se zhroutila v slzách. Zuří i hvězdy

Profesionální tenistky vyjádřily své zděšení nad tím, co se stalo na turnaji v Budapešti. Celé to označily za neuvěřitelné. Některé z nich popisují chování domácí hráčky s podporou rozhodčího jako „Absolutně nechutné chování“ nebo „Nulový respekt pro tuhle holku!.“ Situace, ve které Číňanka Šuaj Čangová skončila v slzách a zápas nedohrála, byla označena jako jedna z nejhorších, které tyto profesionální tenistky kdy viděly. 
Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 
Kvitová si postupem do osmifinále splnila povinnost, favoritkou se necítí

Petra Kvitová a hekání soupeřky? Slaví postup do osmifinále Wimbledonu. "Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla."

Jako zkoušku trpělivosti označila tenistka Petra Kvitová dnešní duel 3. kola Wimbledonu proti Srbce Nataliji Stevanovičové. Novinářům po vítězství 6:3, 7:5 řekla, že právě klidná hlava rozhodla o jejím postupu do osmifinále. Nejen, že se turnajová devítka vypořádala s odlišným stylem soupeřky a jejími hlasitými projevy během hry, ale zvládla také přestávku kvůli dešti v koncovce druhého setu. Postupem mezi šestnáct nejlepších tenistek splnila podle svých slov povinnost, jako favoritka turnaje se ale nevnímá.
Tenis, ilustrační fotografie.

Českému tenisu se na French Open s výjimkou Muchové nedaří. Bouzková je po kontroverzi terčem kritiky

Letošní ročník French Open si většina českých tenistů a tenistek za rámeček nedá. Jako jediná tenistka nese český prapor Karolína Muchová, která tak bude bojovat poprvé o semifinále Roland Garros poté, co si v osmifinále poradila s Ruskou Elinu Avanesjanovou 6:4 a 6:3. Její další soupeřkou v turnaji v úterý od 11:00 další ruská reprezentantka Anastasia Pavljučenková.
Americká tenistka Serena Williamsová a její přítel Alexis Ohanian přijíždějí na Met Gala do Metropolitního muzea umění v New Yorku. Gala vybírá peníze pro Institut kostýmů Metropolitního muzea umění. (New York, 1. května 2023).

Serena Williamsová oznámila druhé těhotenství

Serena Williamsová v pondělí oznámila, že čeká druhé miminko. Novinářům na hvězdně obsazeném Met Gala v New Yorku řekla, že na červený koberec přijeli už "tři" včetně manžela Alexise Ohaniana.
Petra Kvitová

Kvitová má jasno. Rusové a Bělorusové by neměli být na olympiádě

Petra Kvitová v reakci na návrat ruských a běloruských tenistů do Wimbledonu uvedla, že by tenisté z těchto zemí neměli být ani na olympijských hrách. Dvojnásobná šampionka londýnského grandslamu na tiskové konferenci po pátečním postupu do finále turnaje v Miami uvedla, že loňské rozhodnutí Wimbledonu nepozvat hráče z Ruska a Běloruska ocenila.
Tenis, ilustrační fotografie

Tenisté z Ruska a Běloruska budou moci hrát Wimbledon

Ruští a běloruští tenisté budou moci jako neutrální a za splnění daných podmínek startovat letos ve Wimbledonu, oznámili dnes zástupci pořádajícího All England Clubu (AELTC). Loni kvůli invazi na Ukrajinu hráči z obou zemí na travnatý grandslam nesměli. Slavný turnaj začne 3. července.
Další články

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy