Procestujte Krušné hory s novou lyžařskou mapou

Krušné hory - Mapu upravovaných běžeckých tras v Krušných horách včetně detailních výřezů pro letošní zimní sezónu vydala Destinační agentura Krušné hory o.p.s. Petra Ludwigová z ústeckého krajského úřadu ve středu Mediafaxu řekla, že agentura brožuru vydala vlastním nákladem.

Nová lyžařská mapa vyšla agenturu na téměř sedmdesát tisíc korun.

„Mapa pokrývá celý hřeben Krušných hor v Ústeckém kraji od Telnice až po Klínovec s napojením na běžecké stopy v sousedním Německu. Páteřní trasou je Krušnohorská bílá stopa, která propojuje šest zimních středisek od Lesné přes Klíny, Dlouhou Louku, Bouřňák, Fojtovice po Telnici. Mapu vydáváme ve vlastní edici a její vydání není podpořeno žádným projektem, proto si mapu musí zájemci zakoupit," uvedla ředitelka destinační agentury Kateřina Suchá.

Krušné hory se stávají vyhledávaným místem pro zimní sporty, nová mapa bude tedy cenným pomocníkem při zimních výpravách.

Brožura je k zakoupení v informačních centrech v Krušných horách a Podkrušnohoří, v jednotlivých ski areálech a horských hotelech v Krušných horách.

Související

Lyžařská sezona

Lyžařská sezóna končí. Většina středisek zavřela dříve, než plánovala

Většina lyžařských středisek ukončila zimní sezonu dříve, než plánovala. O víkendu se kvůli teplému počasí uzavřely menší sjezdovky. V provozu zůstávají jen největší výše položené skiareály, které s nadějemi vyhlíží nadcházející ochlazení. Meteorologové předpovídají na pondělí další sněžení. Nová sněhová nadílka by měla spadnout hlavně na severu Čech.
Lyžařská sezona

Lyžařská sezona se blíží k závěru, o víkendu zavřou další skiareály

Lyžařská sezona se blíží k závěru. V Plzeňském či Zlínském kraji už se lyžuje vždy jen v jediném areálu. Další střediska plánují ukončení provozu od příštího týdne, některá z nich proto na víkend připravila rozlučkový program, vyplývá ze zjištění krajských zpravodajů ČTK. Lyžování nepřeje teplé počasí posledních dní, nadějí pro vlekaře je meteorology předpovídané ochlazení od víkendu.

Více souvisejících

lyžařské areály Krušné hory - Klínovec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy