Dnes se vrátí všichni klienti zkrachovalé CK BG Travel

Praha - Úpadek cestovní kanceláře BG Travel zastihl v Bulharsku 294 českých turistů. V noci na dnešek zajistila pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou návrat 179 českých turistů, kteří uvízli v zahraničí. 51 se vrátilo letecky přes Bratislavu, kde pro ně byl připraven autobus, který je dopravil do Prahy. 128 českých turistů se vrátilo ranním leteckým speciálem přímo do Prahy.

Dalších 115 českých turistů se vrátí zpět do vlasti během dneška. 10 z nich je již na cestě do Prahy, očekávaný přílet je v 10 hodin a 10 minut. Do letadla již nastoupila i třetí dnešní skupina 39 českých turistů, která by měla přistát v Brně 5 minut před jedenáctou, kde pro ně bude připraven autobus, který je odveze do Prahy. V 16:20 je v Ostravě očekáván přílet dalších 42 českých turistů, pro které je následně připraveno autobusové spojení do Prahy. Přílet posledních 24 českých turistů je předpokládán ve 22 hodin na ruzyňské letiště.

V případě úpadku cestovní kanceláře BG Travel zajišťovala pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou také návrat pro českou turistku, která vůbec nefigurovala na seznamech cestovní kanceláře. V jednom případě jsme zjišťovali možnost dodávky inzulínu, kterou díky dnešním odletům nebude nutné využít.

O pojistné plnění mohou požádat všichni klienti, kterým nebyly poskytnuty předem uhrazené služby v rámci zakoupeného zájezdu a to nejpozději do šesti měsíců. Poté budou sečteny všechny oprávněné nároky. Pokud měli klienti CK sjednané cestovní pojištění Generali včetně připojištění neuskutečnění zájezdu, převezme Generali veškerou agendu spojenou s úpadkem cestovní kanceláře a klienti mohou mít peníze na svých účtech během 14 dnů. Další možností je přihlášení nároku do insolvenčního řízení cestovní kanceláře

Související

pojišťovny

Novým šéfem České pojišťovny bude Roman Juráš, přichází ze Slovenska

Generálním ředitelem a předsedou představenstva České pojišťovny bude od letošního 1. září Roman Juráš (48). Vedení pojišťovny přebírá od Marka Jankoviče, který ČP vedl od poloviny roku 2015. Jankovič zůstává do konce letošního roku členem představenstva ČP. Od 1. ledna 2020 bude působit v její dozorčí radě.

Více souvisejících

generali group

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Děti by si měly především hrát a učit se.

Dětská práce se pojila zejména s válkami, skoncovat s ní nebylo jednoduché

Na 12. června připadá Světový den proti dětské práci. Ten vyhlásila Organizace spojených národů s cílem upozornit na problém dětské práce, který je mnohde stále aktuální. Také u nás byla v minulosti dětská práce poměrně běžnou praxí, a to výrazněji během válek. Ačkoliv se snažil s prací dětí skoncovat již v 19. století císař František Josef I., ještě v minulém století děti pracovaly velice často.

včera

včera

AC Sparta Praha

Potvrzeno. Brian Priske odchází ze Sparty do Feyenoordu, nástupcem se stává asistent Friis

To, o čem se v posledních dnech ve fotbalovém zákulisí neustále spekulovalo, se stalo skutečností. Fotbalová Sparta oznámila odchod svého úspěšného trenéra Dána Briana Priskeho, jenž tak míří za novým angažmá do Feyenoordu Rotterdam. Stává se tak po dvou letech působení na Letné, kde s Pražany dvakrát vyhrál ligový titul a jednou také český pohár. Ve Feyenoordu se stane nástupcem Arneho Slota, jenž od příští sezóny bude trénovat Liverpool. To Spartu nově povede dosavadní asistent Lars Friis.

včera

Bojový letoun F-16, photo by Chandler Cruttenden

EXKLUZIVNĚ: Stíhačky F-16 míří na Ukrajinu. Nebudou nasazeny ze základen NATO, uvedlo nizozemské MO pro EZ

Nizozemské stíhačky F-16 již jsou na cestě na Ukrajinu. EuroZprávy.cz exkluzivně oslovily nizozemské ministerstvo obrany, aby průběh dodávek objasnilo. Zatímco mluvčí Helen Sikkesová odmítla využívání základen NATO ze strany ukrajinských pilotů, ministryně obrany už dříve prohlásila, že bude možné ostřelovat těmito stíhačkami území Ruské federace. 

včera

včera

včera

včera

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

Druhá fáze testů jaderných zbraní: Rusko provedlo elektronické odpaly raket

Rusko provedlo elektronické odpaly raket v rámci druhé fáze testování taktických jaderných zbraní, oznámilo ve čtvrtek ruské ministerstvo obrany.  Uvedl to server The Telegraph.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy