Začala Matějská pouť, opět nabízí několik "výživných" atrakcí

Praha - Chladné počasí lidi neodradilo. Matějská pouť na Výstavišti v Praze dnes otevřela své brány, dopoledne přišlo několik set návštěvníků.

Ze 120 připravených atrakcí z Čech, Nizozemska a dalších zemí Evropy si podle pořadatele Jana Kočky mladšího každý určitě vybere. "Máme tady třetinu atrakcí pro ty nejmenší děti, třetinu, kde se můžeme povozit a pohoupat všichni, dospělí i děti, a pak tady máme něco i pro ty, co mají rádi adrenalin. Je tady všehochuť," řekl ČTK.

Vyzdvihl zejména letošní novinku - Tower, čili věž. "Měří to 90 metrů, vyjede to s vámi nahoru, udělá s vámi dvě vyhlídková kolečka a pak to s vámi spadne volným pádem dolů," popsal.

"Výživných" atrakcí je ale víc: BOOSTER, hydraulika JUMBO, ROCK IT, SPIEL, strašidelný zámek TRILLER. Dále známé SNOU J. E. T. CAROUSSEL (50m vysoký řetízkový kolotoč), hydraulickou megaatrakci SOUND MASCHINE, horskou dráhu MOUSE a další desítky atrakcí včetně rozmanitých her zručnosti.

Dnešní zahajovací den vyvrcholí večer slavnostním ohňostrojem. Součástí programu letošního ročníku je den pro postižené děti 23. března. Veškeré atrakce jsou ten den pro děti zdarma. Pro děti i dospělé budou připraveny dílničky, zpívání, tančení a divadlo. Součástí akce bude i koncert.

Matějská pouť je otevřena od úterý do pátku od 14:00 do 21:00, o víkendu a ve svátcích od 10:00 do 22:00. Děti do 120 centimetrů neplatí vstupné. Po ukončení pouti 19. dubna bude návštěvníkům parku po celý zbytek sezóny k dispozici cca 22 atrakcí. Provozní doba lunaparku zůstává stejná jako v době konání Matějské pouti.

Související

Ilustrační foto

Začala tradiční Matějská pouť. O které atrakce je největší zájem?

První tisíce dětí i dospělých vyrazily na pražské holešovické Výstaviště, kde dnes začala Matějská pouť. Ze 115 atrakcí, pro menší i větší odvážlivce, mohou lidé vybírat do 13. dubna. Součástí akce jsou i farmářské trhy a den pro handicapované děti a děti z azylových a dětských domovů.
Ilustrační foto

Matějská pouť nabídne víc zábavy než loni, novinkou bude atrakce King

Matějská pouť, která letos začne 22. února, nabídne na pražském Výstavišti 115 atrakcí, o 15 více než loni. Ceny zůstaly stejné jako loni, tedy od 30 do 150 korun. Novináře o tom dnes informoval organizátor Václav Kočka starší. Letošní novinkou bude například 55 metrů vysoké kolo s uzavřenými kabinkami nebo atrakce zvaná King, která návštěvníky přetáčí různými směry.

Více souvisejících

Matějská pouť kolotoče

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 51 minutami

Aktualizováno před 59 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy