Richard Branson (miliardář)

Richard Branson před odletem lodi společnosti Virgin Galactic. (11.7.2021)

Raketoplán firmy Virgin Galactic s miliardářem Bransonem zvládl zkušební let

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic se zakladatelem firmy Richardem Bransonem na palubě dnes úspěšně absolvovala svůj první zkušební let s kompletní šestičlennou posádkou. Během letu se loď VSS Unity dostala za hranici vesmíru, uvedla firma, která chce od příštího roku dopravovat na okraj vesmíru turisty. Angličan Branson se do vesmíru podíval týden před svými 71. narozeninami.
Virgin Atlantic, ilustrační foto

Britské aerolinky Virgin Altantic v USA vyhlásily bankrot

Britská letecká společnost Virgin Atlantic, která podobně jako ostatní aerolinky tvrdě doplácí na pandemii způsobenou šířením nového koronaviru, vyhlásila ve Spojených státech bankrot. Firma tam požádala o soudní ochranu před věřiteli a doufá, že se jí podaří získat čerstvý kapitál.
Guaidó, Juan

Vypukl hudební souboj o Venezuelu: Opozice pořádá koncert, Maduro si udělá vlastní

Boj o moc ve Venezuele se dnes změní na hudební souboj. V blízkosti venezuelsko-kolumbijské hranice se odehrají dva koncerty, které jsou hudební verzí střetu mezi vládou prezidenta Nicoláse Madura, jež je pod značným domácím i zahraničním tlakem, aby odstoupila, a opozicí vedenou šéfem parlamentu Juanem Quaidóem, která se snaží získat humanitární pomoc.
Maduro, Nicolas

Ve Venezuele vypukne "hudební bitva", u hranic s Kolumbií bude horko

Dění ve Venezuele se soustředí k její hranici s Kolumbií, kde vrcholí přípravy na páteční "hudební bitvu" vlády prezidenta Nicoláse Madura s venezuelskou opozicí. Oba tábory pořádají koncert den předtím, než vyrazí k hranicím pochod v čele s opozičním lídrem Juanem Guaidóem za vstup humanitární pomoci do Venezuely. Tu ale do země nechce pustit Maduro, který ji označuje za začátek vojenské intervence USA a který má na své straně velení armády. Nicméně několik důstojníků, ale bez většího vlivu, už vyjádřilo podporu Guaidóovi, naposledy to udělal v úterý vojenský atašé při OSN José Chirinos.
Beyoncé

100 let od narození Mandely: Konal se monstrózní koncert, zazpívala Beyoncé

Jihoafrická republika si dnes obřím koncertem s řadou světových hudebních hvězd připomněla 100 let od narození bojovníka za rovnoprávnost a prvního černošského prezidenta Nelsona Mandely. Na akci v Johannesburgu zazpívala například americká zpěvačka Beyoncé, raper Jay-Z nebo britský zpěvák Ed Sheeran. Účastní se jí však i řada politiků a zástupců velkých firem, kteří chtějí představit své dobročinné plány, napsala agentura Reuters.
Džamál Chášakdží (novinář)

Zmizení novináře Chášakdžího zasáhlo i byznys. Miliardáři bojkotují Rijád, přidala se média

Účast na nadcházející investiční konferenci v saúdskoarabské metropoli Rijádu dnes kvůli zmizení saúdskoarabského novináře a kritika vlády Džamála Chášakdžího odřekli někteří západní byznysmeni a média. Nepřijedou například britský miliardář Richard Branson a americký technologický investor Steve Case. Nedorazí ani zástupci některých médií, včetně televizí CNN a CNBC nebo deníků Financial Times a The New York Times.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

Aktualizováno před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy