film Čertoviny

Dominick Benedikt, Zdeněk Troška a Jakub Prachař při natáčení pohádky Čertoviny (foto: Vojta Resler)

Nová pohádka Zdeňka Trošky hlásí: Dotočeno!

Praha – Nová pohádka Zdeňka Trošky Čertoviny právě dokončila natáčení. Štáb putoval do zábavního parku Čertovina, do skanzenu v Přerově nad Labem, do parku zámku na Dobříši, a nakonec do jihočeských Vlhav.
Jakub Prachař a Zdeněk Troška při natáčení pohádky Čertoviny (foto: Vojta Resler)

Natáčení pohádky Čertoviny vstupuje do druhé poloviny. Kolik kostýmů se vyrobilo a kdo musel natáčet se zmijí?

Praha – Zdeněk troška zahájil natáčení své nové pohádky Čertoviny na konci května. Příběh nešikovných čertů Popeláka a Uheláka zavedl štáb do zábavního parku Čertovina, do skanzenu v Přerově nad Labem nebo do zámku na Dobříši. Kolik se muselo vyrobit kostýmů a jaké nejnáročnější scény během první poloviny natáčení herci zažili?
Protagonisté pohromadě ve stísněné světnici: zleva Marek Kališ, Oldřich Navrátil, Jakub Prachař, režisér Zdeněk Troška, David Gránský, Dominick Benedikt a Richard Jaroslav Müller

OBRAZEM: Čertoviny Zdeňka Trošky prožily čertovský natáčecí den

Jako by si peklo chtělo vzít svůj díl, v poslední květnové pondělí letošního roku panovalo obrovské horko. V malebném prostředí skanzenu Přerova nad Labem ve značně stísněné světničce chalupy ze Střihova vznikala jedna ze zásadních scén nové pohádky režiséra Zdeňka Trošky nesoucí název Čertoviny. Před kamerou se střídali Jakub Prachař, Dominick Benedikt, David Gránský, Oldřich Navrátil a Richard Jaroslav Müller, k nimž se později přidala i Sara Sandeva. V pohádce půjde o čertovský trest a sázku, peníze, lásku i podvody. Vždyť jeden z důležitých dokumentů, svatební smlouva, musel být pro filmové potřeby vyhotoven až šestkrát. Pokud vás bude zajímat, ruku Haničky, dcery sedláka Matěje Rybky z Vlkovic, získá statkář Kopyto nebo urozený Jindřich Karel Sebastian, hrabě ze Schuttersteinu a zhatí tak cit mezi ní a čeledínem Janem, musí si počkat do 5. ledna 2018. Další informace o připravovaném filmu najdete na našem serveru.

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy