Martin Havelka (herec)

Kristýna Daňhelová v muzikálu Představ si...

RECENZE: Představ si… Židovský masakr v muzikálovém pojetí v Městském divadle Brno

RECENZE: V Anglii museli tenhle muzikál po dvou měsících stáhnout. Tančit a zpívat a u toho vyvražďovat Židy bylo pro tamní kritiky příliš. Městské divadlo Brno se kontroverze muzikálu Imagine This nezaleklo a uvedlo jej v české premiéře a v režii Petra Gazdíka pod názvem Představ si… Nejenže to funguje, ale i mrazí, dojímá a je to to nejzajímavější, co můžete z muzikálové produkce u nás vidět.
Chodník slávy Městského divadla Brno (foto: jef Kratochvil)

Brněnský chodník slávy se opět rozroste

Brno – Dnes odpoledne se opět o pár metrů prodlouží barevný chodník slávy na Lidické ulici. za doprovodu slavnostních fanfár zde totiž otisknou své dlaně další herci a herečky Městského divadla Brno. Na chodníku, vinoucím se podél budov divadla, bude s novými otisky celkem čtyřicet jedna párů rukou.
Kateřina Marie Fialová a Jakub Uličník v inscenaci O myších a lidech

RECENZE: Nenaplněné sny, hebké věci a dojemný Lennie v Městském divadle Brno

RECENZE – Městské divadlo Brno uvedlo na své Činoherní scéně drama o naději, přátelství a nenaplněných snech. Příběh Johna Steinbecka O myších a lidech, který napsal současně jako novelu i jako drama, se dočkala mnoha divadelních uvedení. Jen u nás se hrálo třicet šest inscenací, z nichž první byla v brněnském Národním divadle. Inscenace Městského divadla Brno v režii Petra Gazdíka je plná vynikajících hereckých výkonů a působivé atmosféry nadčasového díla.

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy