J&T

Jaroslav Tvrdík

Tvrdík se vrací! Je znovu ve vedení CEFC

Praha - Společnost CEFC Europe dnes jmenovala nové statutární orgány. Místopředsedou představenstva se stal opět Jaroslav Tvrdík, jeho členkou pak je i Marcela Hrdá. ČTK o tom informoval mluvčí firmy Pavel Bednář. Skončil krizový management, který předminulý týden dosadila skupina J&T, aby ochránila své pohledávky. Předsedkyní představenstva je jednatelka společnosti Rainbow Wisdom Žen Sia.
Jaroslav Tvrdík

Krize zažehnána? J&T se dohodla s čínskou CITIC Group na prodeji pohledávek

Praha - Skupina J&T se dohodla s čínskou CITIC Group na prodeji pohledávek J&T za firmou CEFC. Číňané prostřednictvím společnosti Rainbow Wisdom, kterou ovládá CITIC, odkoupí od J&T veškeré pohledávky za společnostmi ze skupiny CEFC a Rainbow Wisdom zároveň získá 9,9 procenta v J&T Finance Group. Informovala o tom dnes mluvčí J&T Banky Monika Veselá.
Firmy, ilustrační foto

J&T převzala vedení i v některých dceřiných firmách CEFC

Praha - Skupina J&T převzala vedení také v některých dceřiných firmách CEFC Europe. Jde například o projekt Florentinum, hotel Mandarin Oriental, budovu bývalé Živnobanky v ulici Na Příkopě nebo fond Tradiční čínské medicíny. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny (HN). J&T ve čtvrtek odvolala představenstvo CEFC Europe kvůli tomu, že čínská společnost CITIC Group nezaplatila za CEFC Europe dluh 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč).
Jaroslav Tvrdík

Tvrdík: Zaplacení dluhu CEFC Europe zabránily kroky J&T

Praha - Dosavadní místopředseda CEFC Europe Jaroslav Tvrdík na twitteru potvrdil, že CITIC Group v dohodnutém termínu nezaplatila dluh za CEFC Europe. Zabránily tomu podle něj ale čtvrteční kroky J&T, která odvolala představenstvo CEFC Europe a nahradila ho krizovým managementem. Ujistil, že firma má peníze na zaplacení dlužných 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč) připravené. Mluvčí J&T Private Investments Petr Málek dnes ČTK řekl, že společnost nebude nové Tvrdíkovo vyjádření komentovat.
Ilustrační foto

J&T nemá informace, že by dnes dostala zaplaceno za dluh CEFC

Praha - Skupina J&T nemá žádné informace o tom, že by ji čínská společnost CITIC Group dnes uhradila dluh 450 milionů eur za společnost CEFC Europe. ČTK to dnes odpoledne řekl zdroj z J&T. CEFC na dotaz ohledně zaplacení nereagovala. Podle dřívějšího prohlášení CEFC China jsou peníze připravené a termín pro zaplacení byl stanoven na dnešek. J&T ve čtvrtek oznámila, že v CEFC Europe kvůli nesplaceným závazkům odvolala představenstvo a dosadila krizový management.
Čínská měna

Tkáč: J&T je připravena přijmout platbu CITIC a vrátit CEFC

Praha - Skupina J&T je připravena ihned přijmout od CITIC Group platbu za dluh CEFC Europe u česko-slovenské finanční skupiny a předat kontrolu nad CEFC Group (Europe) Company zpět původním čínským majitelům. Na twitteru to dnes uvedl spolumajitel J&T Patrik Tkáč. Reagoval tak na vyjádření místopředsedy CEFC Europe Jaroslava Tvrdíka, který uvedl, že J&T bezdůvodně odmítá peníze přijmout. J&T ve čtvrtek oznámila, že v CEFC Europe odvolala představenstvo a dosadila krizový management. Podle CEFC China jsou peníze připravené a termín pro zaplacení byl stanoven na dnešek.
Čínská měna

Čínská CEFC nezaplatila dluhy, J&T odvolala představenstvo CEFC Europe včetně Tvrdíka

Praha - Čínská CEFC China Energy v dohodnutém termínu neuhradila pohledávky vůči J&T Private Investments (JTPI). Česká společnost proto přebrala výkon akcionářských práv v CEFC Group (Europe) Company, odvolala její představenstvo a dosadila krizový management. ČTK o tom dnes informoval mluvčí J&T Private Investments Petr Málek. CEFC China Energy dluží české skupině 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč). Mluvčí CEFC (Europe) Group Company Pavel Bednář ČTK řekl, že vyjádření J&T firma nekomentuje.

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 55 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy