Metropolitní spořitelní družstvo

Soud, ilustrační foto

Padly tresty za vytunelování MSD, manažeři mají jít do vězení

V souvislosti s vytunelováním Metropolitního spořitelního družstva (MSD) poslal dnes soud manažery záložny Petra Jánského, Daniela Turečka a Jana Zavřela na pět, šest a pět let do vězení. Potrestal je také pětiletým zákazem činnosti. Verdikt není pravomocný. Státní zástupkyně pro ně požadovala výrazně přísnější tresty včetně propadnutí majetku. Soudní senát však muže shledal vinnými nikoliv ze zpronevěry, ale z porušení povinnosti při správě cizího majetku.
Soud, ilustrační foto

Kauza zkrachovalé záložny MSD se rozrostla, obžalováni další dva lidé

Státní zástupce obžaloval dva lidi v další větvi kauzy zkrachovalého Metropolitního spořitelního družstva (MSD). Jednoho viní z úvěrového podvodu, druhého z pomoci k tomu trestnému činu a z vypracování nepravdivého znaleckého posudku. Pražské vrchní státní zastupitelství to uvedlo na svém webu. Oběma obžalovaným hrozí pět až deset let vězení.
Soud, ilustrační fotografie

Vypral přes miliardu korun? Policie navrhla obžalovat muže v kauze kampeličky MSD

Policie navrhla obžalovat osmačtyřicetiletého Čecha za praní špinavých peněz vylákaných z později zkrachovalého Metropolitního spořitelního družstva (MSD). Podle kriminalistů zastřel původ více než miliardy korun. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti mu v případě prokázání viny hrozí až osmileté vězení. ČTK to dnes sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.
soudy

Exšéf MSD Jánský popřel tunelování, insolvenční správkyně žádá 1,2 miliardy

Praha - Bývalý předseda představenstva zkrachovalého Metropolitního spořitelního družstva (MSD) Petr Jánský dnes u soudu odmítl obžalobu z tunelování. Insolvenční správkyně záložny žádá po dvacítce obžalovaných přes 1,2 miliardy korun - tedy škodu, kterou podle obžaloby způsobili členům družstva vyvedením peněz z MSD a jejich následnou legalizací.
Soudy, ilustrační fotografie

K soudu míří rozsáhlá kauza MSD, státní zástupkyně obžalovala 20 lidí

Praha - Vrchní státní zastupitelství v Praze dnes podalo obžalobu na 20 lidí v kauze zkrachovalého Metropolitního spořitelního družstva (MSD). Státní zástupkyně Daniela Smetanová to uvedla na webu s tím, že skupina čelí obvinění ze zpronevěry a z praní špinavých peněz. Škoda, kterou obžalovaní způsobili, přesahuje podle vyšetřovatelů jednu miliardu korun. Družstvo údajně poskytovalo úvěry nesolventním zahraničním společnostem bez ověření jejich podnikatelských záměrů, což poškozovalo jak firmu, tak i zájmy vkladatelů.

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 51 minutami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy